De ce este dificila instalarea interfoanelor la case? Ce trebuie sa stii

29 Ianuarie 2018
6 min de citit

Interfonul, fie acesta video sau audio, nu ar trebui sa lipseasca din locuinta ta deoarece ofera un plus de protectie, siguranta si confort in locuinta. Datorita acestuia vei sti cu cine vorbesti chiar inainte ca persoana respectiva sa intre in curtea ta. Exista modele speciale pentru fiecare tip de resedinta, insa fiecare dintre acestea trebuie montate cu ajutorul unui expert in domeniu.

Daca locuiesti la casa si vrei sa stii de ce este dificila instalarea interfoanelor Electra Instal, atunci citeste urmatorul articol si afla toate informatiile de care ai nevoie: de la modul in care se instaleaza dispozitivul si pana la dificultatile pe care le poti intampina.

 

Cum se instaleaza interfonul la casa

Desi interfoanele sunt printre noi de ani de zile, inca mai exista case la portile carora gasesti simple sonerii. Exista foarte multe persoane care au preferat sa pastreze clasica sonerie, fie aceasta din lejeritate sau din cauza lipsei de informatie asupra tuturor beneficiilor pe care le poate oferi un interfon audio sau video. Daca ti-ai propus sa modernizezi locuinta, atunci incepe cu interfelonul!

 

Aceste aparate au foarte multe avantaje daca sunt montate la case, nu au fost create doar pentru scarile de bloc. Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui interfon montat acasa este faptul ca instalarea se face foarte simplu, fara batai de cap si fara deranj foarte mare. Acelasi lucru este valabil si pentru videointerfoane, insa se recomanda, dupa cum am mentionat deja, interventia unei echipe profesionale. 

 

Pregatirea pentru instalare si montajul interfonului

Instalarea acestor interfoane analogice sau digitale Electra presupune doar cateva cabluri, alaturi de cateva gauri pentru montarea centralelor de alimentare, comanda si control. Daca ai sistat la montarea pe casa scarii a vreunui interfon mai mult ca sigur ai vazut despre ce este vorba. Instalarea se face rapid si fara mari batai de cap, cel putin in cazul acestor interfoane Electra; fiind de departe cele mai raspandite atat pe la scarile de bloc cat si la case.

 

Asemeni interfoanelor pentru locuintele de imobil, pentru montajul dispozitivelor la casa ai nevoie de panoul exterior, de postul video sau audio al interfonului - acesta punandu-se in interiorul casei, cat si a cablurilor necesare. Totodata, pentru montarea lor este necesar ca echipa sa dea cateva gauri in stalpul sau peretele unde vor fi acestea ulterior montate. Asadar, s-ar putea sa ai nevoie de surubelnita, perforator, polizor, clesti si freze, ciocan si diverse materiale pentru izolarea cablurilor.

 

Ulterior, montajul se realizeaza destul de simplu - dupa ce specialistul si-a dat seama de distanta dintre curte si casa, de materialele din care sunt construite peretele sau stalpii de rezistenta si de alte situatii particulare resedintei tale. Panoul exterior se monteaza pe suport: gard, zid etc, iar cel interior se poate instala in apropierea usii de intrare. Intre acestea trebuie sa existe cablurile de conectivitate, iar langa panelul interior o sursa de curent, astfel incat dispozitivul sa fie conectat la sistemul electric al casei.

 

In functie de dispozitivul dorit, acesta poate fi cu sau fara fir, videointerfon sau interfon audio, pentru o singura familie sau cu porturi ce pot suna de la una la 5 familii din aceeasi resedinta, cu acces in cladire cu cod pin, cartela si tag de proximitate sau chiar cu ajutorul unui dispozitiv ce poate activa usa de la distanta, numele acestuia fiind BlueLink Acces - utilizate pe Android si iPhone deopotriva. 

De ce este dificila instalarea interfoanelor la case? Ce trebuie sa stii

Dificultati care pot sa apara la instalarea interfonului la casa

  • Un montaj gresit poate duce la inchiderea necorespunzatoare a usilor sau blocarea acestora.

  • Totodata, un interfon ce este instalat gresit s-ar putea sa nu actioneze atunci cand introduci codul corect, pui cartela, tagul de proximitate sau incerci sa deschizi usa cu aplicatia de pe smartphone.

  • Izolarea cablurilor nu s-a realizat corespunzator.

  • Cablurile sunt la vedere si ofera locuintei un design inestetic.

  • Interfonul este montat intr-un loc inaccesibil: prea sus, ascuns in spatele unor plante etc.

 

De ce sa apelezi la un specialist?

Dupa cum ai observat, montajul in sine al interfonului nu este dificil, insa pot aparea anumite dificultati, atat cele mentionate anterior, cat si altele - in functie de caz, pe care s-ar putea sa nu reusesti sa le rezolvi fara interventia unui specialist sau chiar sa ingreunezi situatia si montajul dispozitivului si a elementelor de acces.

 

Un specialist iti va oferi cele mai bune produse de pe piata, montaj si ajutor in cazul in care ai nevoie de raspunsuri la anumite neclaritati. Mai mult, beneficiaza de aparatele Electra Instal si poti chiar tu sa-ti calculezi costul interfonului, bucurandu-te totodata de o oferta personalizata.

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale interfoanelor se leaga evident de securitate. Este mult mai bine sa montezi un videointerfon prin intermediul caruia sa vezi cine suna la poarta decat sa iesi la toti necunoscutii. Lumea in care traim este destul de ciudata si plina de surprize, unele placute altele neplacute, de aceea este important sa protejezi casa, bunurile tale si, bineinteles, pe tine! 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Share-uieste articolul: