Informații pentru utilizatorii produselor ELECTRA

In conformitate cu HG 1037/2010, ca instalatori sau utilizatori ai interfonului sau videointerfonului marca ELECTRA aveți obligația de a nu elimina instalația de interfon, videointerfon sau parți componente ale acesteia ca deșeu municipal nesortat.

La fel ca orice alte deșeuri de aparate electrocasnice, orice componenta a unui interfon sau videointerfon de acces ieșita din uz devine DEEE (Deșeuri de Echipamente Electrice si Electronice), care se colectează selectiv si se preda firmelor autorizate sa colecteze aceste deșeuri.

Instalația de interfon sau videointerfon (sau o componenta a acesteia) ieșita din uz se colectează de către partenerii ELECTRA INSTAL S.R.L. sau la punctele noastre de lucru din: Buzău, str. Chiristigii nr.3A, jud. Buzău si in București, str. W. A. Mozart nr.2, sc. A, ap.2, sector 2.

Prin predarea interfonului sau videointerfonului vechi (care nu se mai utilizează) la un instalator autorizat protejați mediul înconjurător, deoarece DEEE nu sunt biodegradabile. Prin colectare selectiva aceste deșeuri ajung la o instalație de tratare adecvata.

Echipamentele electrice si electronice fabricate după 31 decembrie 2006 au aplicat pe carcasa sau pe ambalaj, instrucțiune de utilizare si pe certificatul de garanție simbolul Recilare.

In Uniunea Europeana, acest simbol semnifica faptul ca după ieșirea din uz echipamentul devine deșeu (DEEE) care nu se arunca la gunoiul menajer sau la deșeul municipal, ci se colectează selectiv si se preda punctelor de colectare DEEE.

Produsele ELECTRA se livrează in ambalaje de carton sau plastic. După instalare, ambalajele pot fi reutilizate, iar in momentul in care devin deșeuri aveți obligația sa le colectați selectiv (HG 621/ 2005).

Hârtia si cartonul se colectează in containerul albastru, iar plasticul in containerul galben. Marcajul Recilare arata ca ambalajul respectiv poate fi reciclat. Prin acțiunea Dumneavoastră de a colecta selectiv deșeurile de ambalaje preveniți poluarea mediului.