Renovare apartament - Top 3 sfaturi pe care nu ti le-a spus nimeni

Apartamentul in care locuim, atunci cand este al nostru cu acte in regula, reprezinta o bucurie si o satisfactie. Este locul in care ne dorim sa ne simtim bine, sa gasim confort, relaxare, siguranta.

Daca ti-ai cumparat un apartament in bloc vechi si vrei sa il renovezi sau te afli deja intr-unul de mai multi ani, insa este momentul de o infatisare noua, afla 3 sfaturi utile.

1. Siguranta casei tale

Este important sa tii cont inca de la inceput ca o renovare nu inseamna doar gresie si faianta noua, respectiv varuit.

Siguranta locului in care traiesti este un factor principal. Astfel, o usa metalica la intrare, cu sistem de securitate, inseamna atat design elegant, dar in acelasi timp si confortul de a sti ca niciun infractor nu ar putea intra in apartament.

Un video interfon este o solutie recomandata si la bloc. Prin urmare, modernizeaza sistemul de intrare in incinta blocului. Discuta cu toti vecinii, costurile se vor imparti, in concluzie suma resimtita de fiecare va fi una mica.

Un interfon video inseamna ca tu, din apartament, vei putea sa vezi cine este la intrarea in scara blocului si a sunat la tine. S-a recomandat a fi vecina, dar este intr-adevar ea?

Echipa Electra Instal iti sta la dispozitie pentru instalarea unui videointerfon in blocul tau, indiferent de orasul in care locuiesti.

2. Plan detaliat conform bugetului

Sunt foarte multe lucruri care pot fi facute atunci cand renovezi, mai ales daca este apartamentul achizitionat nou si vrei sa faci totul pe gustul tau, sa schimbi asadar, gresia, faianta, obiectele sanitare, usile.

Daca nu s-a mai umblat la refacerea instalatiei electrice va trebui sa o ai si pe aceasta in vizor.

Ai nevoie sa achizitionezi si centrala termica noua, aer conditionat?

Altfel spus, este necesar sa realizezi un plan detaliat al cheltuielilor pe care le implica renovarea apartamentului. S-ar putea ca toate dorintele tale in materie de modernizare sa nu poata fi indeplinite cu banii pe care ii ai acum la dispozitie. Gandeste-te ce investitii poti amana.

De asemenea, cerceteaza foarte bine piata in ceea ce priveste pretul materialelor necesare (placi ceramice, parchet s.a.), astfel incat sa faci estimari corecte ale cheltuielilor care te astepta. In caz contrar, cu presupuneri, sunt sanse mari sa estimezi un buget gresit, mai mic decat ce se intampla de fapt in realitate cu preturile din magazine.

3. Investitie de viitor

Un apartament este o investitie de viitor, un loc pe care ti l-ai ales pentru a sta zi de zi, nu pentru o luna de zile, un an sau doi, ci pentru cel putin zece.

O renovare implica foarte multe decizii care tin de aspectul apartamentului, asadar de confortul tau si al familiei.

Ce culoare alegi pentru parchet, dar pentru usi? Ce gresie s-ar potrivi la baie? Cum faci sa creezi senzatia de mai mult spatiu in living?

Tine cont ca exista specialisti in amenajari de interior care stiu sa faca chiar si din cel mai simplu si mai mic apartament, unul fabulos, in care sa iti fie mai mare dragul sa intri. Ei sunt oamenii care reusesc sa vina cu idei, acolo unde ceilalti nu reusesc sa dea vreo sansa.

Altfel spus, ia in considerare optiunea de a te sfatui cu oameni care au studii in domeniu, cand vine vorba de renovarea apartamentului. Este vorba de confortul si bucuria ta si a familiei pentru un lung sir de ani. Merita, nu-i asa?