Care sunt cele mai bune soluții de securitate pentru un complex rezidențial?

Care sunt cele mai bune soluții de securitate pentru un complex rezidențial?

19 Mai 2021
5 min de citit

A te simți în siguranță în propria locuință nu este un moft, ci o necesitate de care trebuie să te ocupi, să cauți sistemele de siguranță potrivite pentru ea. Indiferent dacă vorbim despre supraveghere de zi sau de noapte, este important să ai grijă de casa ta și de cei dragi ție, iar sistemele de securitate te pot ajuta să depășești orice inconvenient. 

Iată câteva sisteme care să te ajute să-ți protejezi proprietatea, și care-ți vor proteja investițiile de-a lungul timpului, deoarece acestea vor putea pune pe fugă orice infractor.

Alegerea unui sistem de securitate nu este tocmai simplă, mai ales dacă nu știi toate informațiile despre aceste produse. Tehnologia are un aport semnificativ la aceste produse și poate fi greu să ții pasul cu toate facilitățile pe care sistemele de securitate le oferă. Totuși, atunci când alegi un sistem de securitate, ar trebui să fii atent la câteva detalii, care se referă mai ales la diferitele modele disponibile.

Sisteme de supraveghere de la distanta

Din această categorie fac parte interfoanele, videointerfoanele și camerele video montate în exteriorul casei tale sau chiar în scara blocului, dacă locuința ta se află într-un ansamblu rezidențial. De multe ori sistemele de supraveghere de acest tip sunt achizitionate colectiv, din dorința de a proteja un spațiu mai amplu, cu costuri mai reduse, prin acoperirea unei suprafețe mai mari din cadrul unui ansamblu rezidențial.

Sistemele de tip interfon sunt printre cele mai cunoscute dispozitive de siguranță, deoarece sunt utile mai ales în cazul ansamblurilor rezidențiale cu un număr mare de apartamente. Practic, intrarea în blocuri se face doar pe bază de cartele speciale, iar accesul persoanelor necunoscute este astfel limitat. 

Videointerfoanele 

Videointerfoanele asigură și ele siguranță, pentru că sunt dotate cu camere de supraveghere în timp real, arată cine se află în fața ușii de la scara blocului. În acest fel tu vei putea observa și mediul exterior, persoanele care încearcă să intre sau orice alt tip de activitate și vei decide în consecință acțiunea următoare. 

Aceste sisteme de siguranță îți garantează o primă linie de apărare împotriva răufăcătorilor, pentru că nu le permit acestora accesul în blocul de locuințe. 

Sistemele videointerfon sunt realizate cu ajutorul unor materiale speciale, durabile și beneficiază de tehnologii moderne, intuitive, ușor de utilizat. Ecrane touchscreen, funcții de înregistrare, chiar și posibilitatea de a răspunde în timp real, acestea sunt doar câteva caracteristici foarte utile ale videointerfoanelor.

Marele plus al acestor sisteme este că permit vizualizarea directă a unui câmp exterior amplu, spre deosebire de interfoane, la care ești obligat să răspunzi pentru a afla cine se află în fața ușii tale. 

Care sunt cele mai bune soluții de securitate pentru un complex rezidențial?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/KNt4zd8HPb0 

Sisteme de camere de supraveghere

Camerele montate în diferite puncte ale complexului rezidențial asigură un plus de siguranță, mai ales dacă sunt vizibile, deoarece descurajează raufacatorii să pătrundă în casele respective. În plus, aceste camere pot transmite imagini în timp real sau pot fi programate să înregistreze activitatea din anumite perioade, așa că poți oricând să verifici ce s-a întâmplat pe parcursul unei zile. 

Deschiderea interfonului cu ajutorul telefonului mobil

Cu siguranță ți s-a întâmplat să se demagnetizeze cartela de interfon, sau să o uiți acasă ori pur și simplu sa vezi ca din nou s-a defectat interfonul. Aceste lucruri se pot întâmpla, fără a fi neapărat vina cuiva. Este important însă să știi că există și soluții care te pot ajuta să salvezi situația, de exemplu accesul cu ajutorul telefonului mobil. Acesta este un sistem inteligent de acces, care nu necesită instalarea de fire sau alte tipuri de sisteme și care este compatibil cu majoritatea tipurilor de telefon.

Un astfel de sistem este util mai ales pentru că permite folosirea cartelei virtuale pentru un an de zile, pentru mai multe locații, garantând accesul persoanei care deține acest modul și nimănui altcuiva.

Sisteme de iluminare de la distanță

Camerele de supraveghere pot fi accesate chiar și când nu sunteți acasă, iar dacă observați că există un potențial pericol, puteți controla iluminatul interior cu ajutorul unor sisteme performante de iluminare interioară a casei, și să creați astfel iluzia că sunteți acasă.

Statistic vorbind, hoții nu-și doresc o interacțiune directă cu proprietarii, iar din acest motiv evită să intre atunci cand bănuiesc că aceștia sunt acasă. Poți astfel să preîntâmpini un potențial atac sau chiar să strici planurile hoților, intervenind simplu și rapid în acest sens.

De ce să alegi soluții speciale de securitate pentru casa ta?

În ultimii ani cererea de sisteme și dispozitive de protecție și securitate a casei a crescut foarte mult, atât pentru ansamblurile rezidențiale, cât și în segmentul de business. Practic, se observă și o creștere ușoară a infracționalității, iar acest lucru ne duce cu gândul la faptul că trebuie să ne protejăm bunurile, posesiunile și chiar viața. 

Este indicat să alegi aceste sisteme de securitate atunci când locuiești într-un ansamblu rezidențial situat la periferia orașului, în cazul în care echipelor de intervenție le-ar lua mult timp să acționeze. Practic aceste sisteme de securitate pot întârzia un potențial atac sau îl pot preveni, deoarece în general infractorii se tem de camere de supraveghere sau de sisteme de alarmă.

Un alt motiv pentru care ar trebui să alegi aceste sisteme de securitate este faptul că investiția se va dovedi a fi cea mai bună, prin prisma liniștii și a confortului primit în schimb. De asemenea, vei avea parte de intimitatea mult dorită, deoarece sistemele de videointerfon îți vor lăsa posibilitatea de a alege cui vrei să-i deschizi ușa. Cu toții avem momente când nu vrem să fim deranjați sau pur și simplu nu avem dispoziția necesară pentru vizite. În acest caz videointerfonul te va ajuta foarte mult, pentru că îți va oferi posibilitatea să decizi pe cine primești în casă.

Motivul principal pentru care trebuie să alegi aceste sisteme este cel care vizează siguranța ta și a casei tale, însă vei vedea că aceste sisteme de securitate îi pot proteja chiar și pe cei din jur. Sistemele rezidențiale pot fi o pradă ușoară dacă nu se iau măsuri speciale care să asigure un minim de siguranță. Sistemele de supraveghere cu camere, montate perimetral, sistemele de iluminat pe bază de senzori și videointerfoanele sunt cele mai bune soluții pentru care poți opta ca să  te protejezi. 

Dacă ești sătul de vânzători ambulanți, de persoanele care pun fluturași sau oferte comerciale în cutiile poștale, de persoane care vin să ceara, apelând la mila locatarilor, atunci aceste sisteme de securitate sunt cea mai bună alegere. Nu vei mai sta cu frică și stres că cineva ar putea să intre-n casa ta să fure sau să-ți facă vreun rău, pentru ca vei putea vedea cine încearcă să intre și vei putea apela la autoritati dacă tu consideri că siguranța îți este pusă în primejdie. 

Nu în ultimul rând, aceste sisteme de supraveghere te scutesc de opțiuni costisitoare sau greu de realizat, cum ar fi angajarea unui portar permanent sau chiar achiziția unui câine de pază. Cu siguranță nu vei putea avea un câine de pază dacă locuiești la bloc, deoarece acesta ar trebui sa fie capabil să păzească perimetrul având și spațiu de mișcare. Pe de altă parte, un portar va trebui să fie plătit, iar costurile vor fi cu siguranță cu mult mai mari decât dacă ai apela la sisteme de supraveghere și siguranță.

Deși pare simplu să locuiești într-un ansamblu rezidential, în realitate lucrurile nu sunt atat de simple, deoarece pericolele pândesc la tot pasul. Teama de hoți sau de persoane care pot da târcoale proprietății nu ar trebui însă să pună stăpânire pe tine, deoarece există soluții care să-i țină pe aceștia la distanță. Sistemele de securitate sunt un prim pas pe care-l poți face în acest sens, așa că ar trebui sa iei atitudine și să te ocupi de siguranța ta, dar și a celor din jur. 

 
Share-uieste articolul: