Ce faci daca nu mai merge cartela de la interfon?

Ce faci daca nu mai merge cartela de la interfon?

17 Septembrie 2019

Exista pe piata numeroase sisteme de interfoane, special gandite pentru confortul si siguranta locatarilor unui bloc sau a unei case. Interfonul este un aparat foarte util, pentru ca permite celor ce locuiesc intr-o cladire sa detina controlul asupra intrarilor si persoanelor care au acces in interior. Celebrele interfoane audio si interfoane video sunt cele mai populare optiuni pentru orice tip de cladire. Cu un astfel de sistem, accesul se va face pe baza de cartela.

 

Ei bine, chiar daca in marea majoritate a cazurilor aceste cartele functioneaza fara cusur pentru lungi perioade de timp, ele se pot uza sau deteriora. Asadar, ce te faci atunci cand esti in fata usii blocului sau a casei, incerci sa intri, insa cartela de interfon nu functioneaza? Iti prezentam in continuare cateva solutii care te vor scoate din incurcatura.

 

  • Roaga un membru al familiei sau un coleg de apartament sa iti deschida. Daca ai norocul ca cineva din familie sau un coleg de apartament sa fie acasa, suna la interfon sau da un telefon si roaga persoana respectiva sa iti deschida.
  • Suna la un vecin. Simiar, daca iti cunosti cativa vecini, incearca-ti norocul apelandu-i la interfon sau la telefon si rugandu-i sa-ti permita accesul in cladire.
  • Asteapta sa intre sau sa iasa cineva. Daca locuiesti intr-un bloc, zeci de persoane intra si ies din cladire pe toata durata zilei. Prin urmare, nu va trebui sa astepti mult pana cand cineva va deschide usa. Inainte de a intra pur si simplu dupa persoana respectiva, explica situatia si mentioneaza ca esti locatar in acel bloc, pentru a fi sigur ca nu trezesti suspiciuni.
  • Ia legatura cu firma de interfoane. Daca nu poti apela la niciuna dintre solutiile de mai sus, suna la firma care a montat interfonul. De obicei, vei gasi denumirea acesteia si un numar de telefon in locul in care este montat aparatul. Cei de la firma vor sti cum sa te ajute si sa te indrume pentru a reusi sa intri in cladire. 

 

Odata ce ai intrat in apartament sau in casa, este momentul sa te ocupi de rezolvarea acestei probleme. In cazul in care ai cartele de rezerva, incearca sa vezi daca acestea sunt functionale - daca da, inlocuieste-o pe cea veche. In caz contrar, trebuie sa faci rost de una noua. Poti face acest lucru luand legatura cu firma care a distribuit si montat interfonul, ori contactand administratorul blocului. Acest proces este destul de simplu, decurge rapid, insa este important sa-l faci cat mai repede cu putinta.

 

In concluzie, nu ai absolut niciun motiv sa intri in panica daca nu iti mai merge cartela de interfon. Poti recurge la cel putin una dintre solutiile recomandate in acest articol pentru a intra in cladire. Indiferent ca te ajuta un membru al familiei, colegul de apartament, un vecin sau firma de interfoane, este extrem de important sa nu uiti apoi sa inlocuiesti cartela veche cu una functionala.

 

Share-uieste articolul: