De la renovare la Airbnb: cum iti pregatesti locuinta pentru chiriasi

De la renovare la Airbnb: cum iti pregatesti locuinta pentru chiriasi

22 Septembrie 2020
3 min de citit

Daca vrei sa-ti inchiriezi locuinta in regim hotelier, o poti pune pe platforma Airbnb. Inainte de asta, insa, trebuie sa parcurgi niste pasi pentru ca imobilul sa iasa in evidenta, dar si pentru a multumi chiar si cei mai pretentiosi clienti. Citeste in acest articol ce trebuie sa faci pentru a-ti pregati apartamentul!

Pune accent pe siguranta oaspetilor

Siguranta clientilor este principalul aspect de care este musai sa tii cont! Primul lucru pe care trebuie sa-l faci in acest sens este montarea unui interfon (poti opta pentru un interfon audio sau un interfon video) sau verificarea celui existent. Apoi, gandeste-te la cea mai bun mod de a-i da fiecarui client cartela optica de acces sau tagul de proximitate: te poti intalni personal cu oaspetii sau le poti lasa cheia impreuna cu cartela sau tagul in casuta postala, atat timp cat deschiderea acesteia este conditionata de tastarea unui cod - pe care i-l vei comunica oaspetelui inaintea sosirii sale.

 cum iti pregatesti locuinta pentru chiriasi

Urmatorul pas este sa lasi la vedere o lista de contacte cu numere de telefon utile, precum numerele locale de urgenta (politie, salvare, pompieri) si numerele de contact ale gazdei. 

 

Mai departe, trebuie sa pui la dispozitia clientilor o trusta completa de prim-ajutor. Un alt pas important este marcarea unui traseu de evacuare in caz de incendiu si eventual afisarea unei harti a acestui trasei.

 

Alte masuri pe care le poti lua pentru prevenirea pericolelor:

  • inspecteaza cu atentie imobilul si identifica zonele in care oaspetii se pot impiedica sau pot cadea. Indeparteaza obstacolele identificate sau marcheaza locurile respective;

  • asigura-te ca toate scarile au balustrade si sunt sigure;

  • fixeaza fiecare cablu expus;

  • asigura-te ca proprietatea este ventilata corespunzator;

  • verifica regulat toate electrocasnicele;

  • verifica daca termostatul functioneaza corect.


 

Oaspetii vor observa ca te-ai ocupat corespunzator de siguranta lor, ceea ce se va reflecta in recenziile pozitive pe care ti le vor oferi. 

Reguli de baza pentru inchirerea locuintei in regim hotelier

Curatenia si utilitatile sunt obligatorii pentru ca oamenii sa aleaga sa se cazeze in apartamentul tau, iar mai apoi sa-ti ofere recenzii pozitive. Iata cateva reguli de baza pentru a asigura confortul fiecarui oaspete!

 

  • Internet wi-fi rapid. Toata lumea foloseste internetul in ziua de azi, in special cei care calatoresc si vor sa caute diferite informatii si sa distribuie fotografii din excursiilor lor. Asadar, asigura-te ca internetul merge struna la orice ora din zi si din noapte.

  • Cafea si ceai. Cei mai multi dintre noi ne incepem ziua cu un ceai sau o cafea, asa ca un aparat pentru prepararea bauturilor calde va fi foarte apreciat de clientii ce se vor caza in imobil.

  • Paturi confortabile. Alege paturi in care oaspetii se vor putea odihni bine pe toata durata sederii lor. Un pat ce nu este confortabil poate strica intreaga experienta.

  • Informatii utile. Clientii trebuie sa stie cum se incuie si se descuie usile, cum functioneaza anumite aparate din casa, unde este cel mai apropiat magazin, cea mai apropiata farmacie etc. Este recomandat sa lasi niste foi cu aceste detalii undeva la vedere.

 

Respectand acesti pasi, oaspetii tai vor avea o sedere sigura si confortabila, iar recenziile pozitive nu vor intarzia sa apara!

 
Share-uieste articolul: