Merita update-ul de la interfon clasic la interfon video? De ce ?

 

Majoritatea blocurilor de locuinte sunt echipate cu interfoane, care ofera acces doar pentru cei care au cheie sau pentru cei care sunt lasati din interior. Putine blocuri sau locuinte dispun de varianta mai moderna a interfonului: video interfonul.

Piata de Interfoane video este aflata inca la inceput de drum iar achizitia unui astfel de element dedicat sigurantei poate sa fie ceva mai costisitoare decat achizitia unui interfon. Totusi, exista o multime de motive pentru a alege videointerfonul in detrimentul interfonului.

Merita sa schimbi interfonul cu videointerfon?

Cu siguranta, da! Preturile videointerfoanelor sunt intr-o scadere extrem de puternica in ultima vreme, iar avantajele pe care le ofera in comparatie cu clasicele interfoane sunt uriase:

  • Pot sa filmeze. Este cel mai important avantaj, deoarece poate sa creasca gradul de siguranta cu un procent foarte mare. Videointerfoanele sunt cu atat mai atractive in momentul in care in locuinta exista copii sau batrani, deoarece acestia vor risca mult mai putin sa dea drumul in locuinta persoanelor necunoscute.
  • Pot sa ofere o solutie moderna de comunicare. Exista videointerfoane cu mai multe statii, care permit comunicarea intre aceste statii. Astfel, se poate comunica in voie cu vecinul de deasupra, fara a fi necesara deplasarea.
  • Pot fi dotate cu senzori de miscare. O alta dotare excelenta pe care o poti descoperi la videointerfoane este senzorul de miscare. In momentul in care cineva se apropie, videointerfonul are capacitatea de a anunta proprietarul, crescand in felul acesta controlul.
  • Pot fi dotate cu wireless. De asemenea, o alta dotare excelenta este faptul ca se pot conecta la internet, fara a avea nevoie de fire pentru asta. In felul acesta, interfonul va fi controlat de la distanta, direct prin telefon, laptop sau alt dispozitiv mobil pe care il ai la indemana. Dotarea este una excelenta din mai multe puncte de vedere, fiind utila mai ales in cazul in care ai copii care raman singuri. Vei putea sa raspuzi in locul lor la interfon si sa oferi acces atunci cand este cazul.

Este suficient un videointerfon pentru siguranta?

Conceptul de siguranta ete unul destul de complex. Cu siguranta, un videointerfon este o solutie foarte atractiva, care creste destul de mult gradul de siguranta si reuseste sa aduca o serie de avantaje in fata clasicului interfon. Totusi, pentru a te putea bucura de o siguranta cat mai mare este nevoie si de alte dispozitive destinate acestui lucru.

Dintr-o locuinta moderna nu trebuie sa lipseasca un sistem de alarma de ultima generatie care poate sa detecteze miscare, dar si alte pericole, cum ar fi fumul si umezeala excesiva. De asemenea, aceeasi locuinta moderna trebuie sa fie dotata si cu un sistem de supraveghere video, care poate oferi un control cat mai bun asuppra intregii proprietati.

Sfaturi utile pentru instalarea unui videointerfon!

Instalarea unui videointerfon trebuie sa fie efectuata intotdeauna de catre o echipa de profesionisti, chiar daca nu este extre de dificil de realizat. Punctul de acces trebuie sa fie montat la o anumita inaltime, in asa fel incat sa poata prelua imagini corecte cu persoanele care intra si care ies iar montajul trebuie facut in asa fel incat sa fie erorile de orice tip.

De asemenea, trebuie sa se asigure un mediu proprice pentru functionarea corecta a dispozitivului, ceea ce inseamna o atentie sporita la specificatiile legate de temperatura de functionare sau rezistenta la diversi factori externi.