Securitatea locuintei - succesul interfoanelor si beneficiile lor

Securitatea locuintei - succesul interfoanelor si beneficiile lor

16 Ianuarie 2019
5 min de citit

Securitatea locuintei este esentiala. Cu totii dorim sa ne stim casa in siguranta, de aceea mijloacele de securitate folosite au evoluat din ce in ce mai mult. Unul dintre acestea este interfonul. Fie ca ai nevoie de el intr-o cladire de birouri, in scoli, spitale sau in blocul in care locuiesti, sistemele de interfon sunt potrivite pentru o comunicare eficienta. Iata care sunt cele mai mari beneficii ale interfoanelor:

 

Asigura integrarea CCTV

Interfonul este adesea folosit pentru a completa accesul securizat intr-o cladire, indiferent de natura ei. Pentru a nu permite oricui sa intre neinvitat in locul in care te afli, poti vedea persoana din interiorul cladirii folosind CCTV - camere de televiziune cu circuit inchis. In acest fel, ambele parti pot comunica reciproc, utlizand atat sistemul de interfonie audio, cat si cel de videointerfonie. Acest proces permite o securitate sporita in toate punctele de acces ale unei cladiri.

 

Imbunatateste comunicarea

In mod traditional, interfoanele au fost folosite pentru o comunicare mai usoara in incinta unei cladiri. Difuzoarele interfonului, gasite in puncte strategice ale cladirii, permit ca mai multe persoane dintr-o incapere sa primeasca un mesaj in acelasi timp. Un videointerfon iti va permite nu doar sa conversezi cu persoana care a sunat, dar vei putea si s-o vezi, astfel comunicarea va fi mult imbunatatita. Interfonul este util atunci cand vrei sa gasesti rapid o anumita persoana, dar nu ai prea mult timp la dispozitie.  

Aduce versatilitate

Un al treilea beneficiu pe care l-a adus interfonul modern este versatilitatea. Sistemul de interfonie poate fi folosit pentru mai mult de o simpla comunicare intre un locatar si cel aflat in afara cladirii. Interfonul combinat cu accesul la usa interioara poate restrictiona accesul la anumite aripi sau la anumite camere dintr-o cladire. Acest lucru asigura faptul ca numai personalul autorizat este permis in anumite zone.

 

Scade rata infractionalitatii

Sistemul de interfonie - audio si video - implica permisiunea. Ca o persoana sa intre in cladirea in care te afli, trebuie sa se identifice. Acest lucru impiedica infractorii sau persoanele neautorizate sa intre intr-o cladire. Acest lucru aduce un plus de securitate locuintei sau cladirii in care te aflii.

Colectioneaza probe

Atunci cand ai un interfon sau camere de supraveghere, plasate in locuri strategice, poti monitoriza actiunile unei persoane. Camerele moderne de securitate nu sunt echipate numai cu proprietati video de inalta calitate, ci si audio. Imaginile clare, impreuna cu un sunet perfect, le fac deosebit de eficiente. Acest lucru e util in special cand ai de a face cu un scenariu in care intervine legea. Martorul ocular poate uita detalii importante atunci cand descrie o actiune. Cu ajutorul unei camere de securitate, persoanele care investigheaza un caz pot sa vada care a fost desfasurarea evenimentelor, fara niciun tip de interpretare.

Interfoanele nu sunt doar un mijloc de a imbunatati siguranta locuintei. Acestea se folosesc si pentru comunicarea eficienta intre persoane, pentru cresterea productivitatii lor si va ajuta si la reducerea costurilor. Mai mult decat atat, interfoanele pot aduce beneficii intregii familii.

 

Share-uieste articolul: