Te gândești să îți schimbi interfonul? Iată câteva lucruri la care trebuie să fii atent

Sursa: https://pixabay.com/en/smart-home-home-technology-3395994/

 

Dacă observi că video interfonul instalat la intrarea în casă sau în bloc nu mai este eficient, nu se mai aude sau vede bine sau, pur și simplu, te-ai mutat într-o locuinţă nouă şi ai nevoie de un sistem nou care să protejeze bunurile şi să îți aducă siguranță, sunt câteva detalii tehnice la care trebuie să fii atent atunci când îți achiziționezi altul nou. În acest fel, te asiguri că achiziționezi aparatul potrivit pentru locuința ta și nu dai banii aiurea.

Tipul dispozitivului

Trebuie să analizezi cu atenție tipul dispozitivului pe care îl vei cumpăra. Există pe piață kituri speciale de video interfoane destinate imobilelor cu mai multe apartamente, video interfoane pentru construcțiile de tip duplex, precum și sisteme pentru case individuale. Aici găsesti un interfon de calitate, care să se potrivească perfect locuinței tale. Poate vrei doar un interfon audio. Și aici trebuie să fii atent dacă vrei unul cu receptor sau fără. În cazul celui fără receptor, ia în calcul faptul că te vor auzi toți membrii familiei atunci când vorbești cu persoana aflată la intrare așa că poate vrei unul cu receptor ca să poți ridica telefonul liniștit și să vorbești, în intimidate.

Mai bine ar fi însă să îți iei un video interfon. Principalul avantaj al modelelor de video interfoane este faptul că permit persoanelor dintr-o casă să vadă cine este la ușă înainte de răspunde și de a permite accesul în locuință. Asta este o măsură foarte bună de securitate pentru absolut orice persoană, indiferent că vorbim despre familii tinere, cu mulți copii sau persoane în vârstă care locuiesc pe cont propriu. Comparativ cu un interfon audio, un video interfon asigura o bună comunicare audio cu persoanele din exteriorul clădirii, însă permite și vizualizarea persoanelor care sună de afară.

Mai nou, interfoanele video au și funcția de touch, rezistă la temperaturi foarte scăzute, dar și la temperaturi foarte ridicate și asigură și deschiderea porții. Trebuie să te asiguri că al tău va avea, în plus, și un design modern, ușor de asimilat în designul interior al locuinței. Video interfoanele pentru vile au și funcții ce corespund deschiderii porților auto și ușii de la garaj.

Trebuie să fii atent, de asemenea, și la calitatea materialelor din care este confecționat video interfonul. Acestea au, de obicei, componentele integrate în carcase speciale, acestea fiind protejate, însă există și anumite accesorii care se găsesc în exterior și care pot fi afectate de vremea rea sau de oameni mai puțini civilizați. Este important ca înainte de a lua decizia finală cu privire la achiziționarea dispozitivului de siguranţă şi acces să afli informaţii cu privire la calitatea materialelor din care este făcut. Totodată, e foarte important să nu uiți de garanție şi de serviciile de mentenanță pentru că aceste detalii te pot scuti de bani dați aiurea pe reparații sau îmbunătățiri. Pentru asta însă, trebuie să verifici  periodic sistemul.

Video interfoanele sunt o soluție bună care pot să ofere control pentru bătrâni și pentru copii, persoanele care sunt de regulă cele mai ușor de influențat de către hoți. Dacă în cazul interfoanelor audio, aceștia erau ușor de păcălit de o simplă voce, în cazul video interfoanelor, lucrul acesta  este mult mai greu de realizat.

Nu în ultimul rând, video interfoanele se pot transforma în “urechile” tale pentru a afla  informații despre copilul pe care îl ai în camera alăturată. Cu un astfel de sistem, poți observa dacă plânge, dacă doarme sau dacă se simte bine și, în tot acest timp, te poți bucura de ceea ce a tu de făcut.