4 tipuri de sisteme care sporesc siguranţa personală

Sistemele dezvoltate de specialişti au ca principal scop creşterea gradului de siguranţă personală. Cele mai multe sunt concepute pentru a-i proteja pe locuitorii unei clădiri şi bunurile acestora, dar şi pentru a-i descuraja pe infractori să întreprindă acţiuni distructive în zonă. Altele sunt create pentru a anunţa anumite defecţiuni ce pun viaţa în pericol, precum scurgerile de gaze, incendiile s.a. Iată care sunt sistemele ce trebuie implementate dacă doreşti ca tu, familia ta şi bunurile personale să fiţi în siguranţă.

Sistemele de acces de tip interfon, video interfon

Aceste dispozitive complexe permit cunoaşterea sau recunoaşterea interlocutoriilor înainte de a oferi accesul în imobil sau locuinţă. Gradul de eficiență al acestora este foarte ridicat şi permit intrarea selectivă a indivizilor în interior. Kiturile de tip interfoane electra protejează în mai multe moduri, în primul rând oferă posibilitate locuitorului imobilului să pătrundă uşor pe baza cheilor de acces, în al doilea rând prezența acestuia descurajează acţiunea hoţilor. Interfoanele electra sunt potrivite imobilelor cu un număr mai mare de apartamente şi uşor de folosit atât de adulţi cât şi de vârstnici şi de copii.

Dacă doreşti să beneficiezi de un grad mai ridicat de siguranţă, poţi opta pentru dispozitive de tip video interfon electra care sunt prevăzute cu camere video integrate şi ecran de receptare a imaginilor. Aceste funcţii îţi permit să vizualizezi în timp real interlocutorul şi astfel ai informaţii despre intenţiile acestuia. Kitul de video interfon este destul de complex, însă funcţiile sunt accesibile chiar şi persoanelor mai puţin familiare cu dispozitivele tehnologice de ultimă generaţie. Instalarea unui video interfon este o măsură de prevenire a infracţiunilor în special în rândul vârstnicilor şi a copiilor.

Sistemele de supraveghere

Kiturile de supraveghere nu mai sunt considerate de multă vreme mofturi, gradul crescut de infracţionalitate a făcut ca astfel de sisteme să devină necesare atât în reşedinţele personale individuale cât şi în imobilele comune. Acesta au ca principal scop prevenirea spargerilor locuinţelor, a actelor de vandalism dar şi detectarea rapidă a răufăcătorilor. Formate din camere de supraveghere şi înregistrare, server de colectare a datelor şi alte auxiliare, kiturile de supraveghere captează informaţiile cu privire la activitatea de mişcare din perimetru, multe dispozitive sunt prevăzute şi cu senzori de alarmă care pornesc la detectarea mişcărilor neautorizate.

Sunt  uşor de implementat, iar integrarea acestora nu necesită modificări de infrastructură, în plus datele colectate pot fi stocate şi analizate pentru o perioadă îndelungată. Astfel de dispozitive permit monitorizarea activităţilor dubioase din zonă şi sunt instrumente eficiente de scădere a infracţionalităţii.

Sistemele de alarmă pentru detectarea scurgerilor de gaz

Când este vorba de acumulările de gaze nu trebuie să stai pe gânduri, întrucât distrugerile provocate de acestea sunt mari, şi de multe ori se înregistrează daune materiale masive şi pierderi de vieţi omeneşti. Integrarea sistemului de alarmă care anunţă scurgerile de gaz este o măsură ce trebuie luată dacă ai integrată o instalaţie de gaze naturale, însă acest kit este recomandat şi în cazul în care încă foloseşti butelia de gaz pentru prepararea termică a alimentelor. Kiturile de alarmă pentru gaz sunt mici dar foarte eficiente, acestea detectează uşor scurgerile care nu pot fi simţite de om.

Pot detecta scurgerile rezultate în urma formării porilor în instalaţie, a gazelor pierdute datorită închiderii defectuoase a robineţilor şi chiar pe cele provenite de la maşina de gătit. În fapt, detectoarele pentru gaze sunt sisteme care protejează viaţa.

Detectoarele de incendiu

Niciodată nu trebuie să subestimezi puterea focului, iar în situaţiile în care se formează un incendiu este bine să acţionezi mai rapid. Oricâtă grijă ai cu privire la manipularea aparatelor electrice, se pot dezvolta focare de incendiu. Însă sunt şi cazurile în care incendiile se întâmplă pur şi simplu, fiind cauzate de defecţiuni ale instalaţiei prost montată sau de învechirea acesteia, însă sunt şi cazuri în care dispozitivele electrocasnice ce necesită alimentare continuă să se defecteze şi să favorizeze formarea incendiilor.

În situaţia în care ai în locuinţă un şemineu sau principala sursă de încălzire este bazată pe foc, alarma de incendiu nu trebuie să lipsească, întrucât îţi poate salva viaţa!