Interfon cu cartela/tag de acces sau cu cod? Cum alegi produsul potrivit

Interfon cu cartela/tag de acces sau cu cod? Cum alegi produsul potrivit

31 August 2023
8 min de citit

Interfoanele pentru locuinte, sedii business sau alte cladiri care necesita un minim grad de protectie impotriva persoanelor straine sunt extrem de versatile, practice si usor de utilizat de catre persoanele de toate varstele! Interfonul este, pe de-o parte, un canal de comunicare cu persoanele din afara imobilului, dar si un sistem care ofera locatarilor siguranta si confort. 

Asadar, cum alegi intre interfonul cu cartela, tag de acces sau cel cu cod pentru locuinta sau business-ul tau? Afla care sunt caracteristicile si avantajele fiecarui tip de interfon audio sau video!

Caracteristicile si avantajele interfoanelor cu cartela/tag de acces

Interfoanele cu cartela/tag de acces sunt unele dintre cele mai intalnite modele pentru locuinte si sedii business. Acestea au un pret scazut de achizitie, fiind ideale pentru orice buget. Totodata, cartela/tag de acces se va afla intotdeauna in posesia ta, fara a-ti face griji in cazul in care ai uitat codul pentru intrarea in imobil. 

 

Mai mult, daca iti doresti o cartela/tag de acces personalizata, atunci poti alege intre cartela optica sau tagul de proximitate pentru interfoanele audio sau video. Alaturi de aspectul lor diferit, vei putea chiar sa optezi pentru culoarea favorita. Vei descoperi totodata si alte accesorii pentru interfon si nu numai la Electra Instal! 

 

Daca iti doresti control de la distanta, insa preferi cartela/tag de acces in defavoarea codului, atunci instaleaza BlueLink Acces pentru interfonul sau videointerfonul locuintei tale. Vei putea intra in cladire folosind direct aplicatia BlueLink Acces de pe telefonul mobil. 

 

Dispozitivul este de dimensiuni mici si se poate instala pe orice tip de produs din gama Electra Instal, transformand interfornul intr-un device smart. Cu o casa inteligenta te vei bucura in fiecare zi de confort, siguranta si relaxare!

 

Caracteristicile si avantajele interfoanelor cu cod

Ce aduc in plus interfoanele si videointefoanele cu cod de acces? Ei bine, inainte de a enumera caracteristicile si avantajele acestui tip de sistem, tine minte ca fiecare aparat ofera un plus de protectie si siguranta, asa ca decizia finala de cumparare se poate realiza in functie de modul in care preferi sa accesezi usa de la intrarea imobilului: cu ajutorul unei cartele/tag sau cu un cod. In acest chip, iata care sunt avantajele oferite de interfoanele cu cod de acces:

  • Fara cartela sau tag de proximitate. Daca vrei sa nu mai ai grija cartelei pentru accesul in imobil, atunci cu siguranta vei prefera interfonul pe baza de cod.

  • Trebuie sa memorezi 4 cifre. Repeta-ti de cateva ori in gand sau cu voce tare codul de acces si-l vei retine perioade indelungate de timp, mai ales daca vei folosi combinatia respectiva cel putin o data in fiecare zi.

  • Perfect pentru business. Atunci cand instalezi un interfon pe baza de cod nu va trebui sa mai investesti in cartele de acces pentru angajatii si partenerii tai. 

  • Nota business. Spre deosebire de interfonul traditional, acesta va oferi o nota business cladirii de birouri, creand un aspect modern si acces rapid in interiorul acesteia. 

  • Securitate crescuta. Nu se poate folosi o alta cartela de acces dacă nu este inrolata in interfon. Problema codului este ca acesta se poate transmite foarte usor verbal, astfel ca in cladire pot patrunde si persoane staine.

 

Interfon cu cartela/tag de acces sau cu cod? Cum alegi produsul potrivit

Sursa foto: Shutterstock.

 

Criterii esentiale pentru alegerea celui mai bun interfon

Dupa ce ai ales modul de acces in cladire al interfonului: cu cartela/tag sau cod, este important sa ai in vedere si urmatoarele criterii:

  • Raza de actiune. Un interfon de calitate ar trebui sa cuprinda o raza de actiune intre 50 si 300 de metri, mai ales daca gadgetul este instalat la casa sau intr-o cladire cu mai multe etaje.

  • Numarul de canale. Atunci cand instalezi un interfon intr-o cladire cu mai multe sedii business diferite sau intr-un imobil in care locuiesc mai multe familii, vei avea nevoie de un device canale destinate pentru fiecare locatar.

  • Calitatea sunetului. Cu siguranta iti va fi dificil sa discuti cu persoana de la celalalt capat al canalului de comunicare in cazul in care sunetul se intrerupe sau este greu de inteles, asa ca tine cont de acest criteriu.

  • Functiile suplimentare. Alaturi de comunicarea si imaginea video (pentru videointerfoane), dispozitivele pot avea numeroase alte functii, precum: capacitatea de a inregistra film si audio, reglarea volumului, lumini sau filmare de calitate pe timp de noapte.

  • Rezistenta. Panoul de exterior trebuie sa fie rezistent la intemperii, soare puternic, temperaturi ridicate sau scazute si la socuri mecanice.

 

Interfonul, fie acesta video sau audio, este o necesitate pentru locuintele de la bloc, casa sau pentru sediile business deoarece vei putea avea o prima interactiune cu persoanele straine care doresc sa-ti calce pragul. Tine cont de sfaturile oferite si alege cea mai buna decizie pentru nevoile tale: interfon cu cartela/tag de acces sau cu cod!

 
Share-uieste articolul: