Cel mai bun videointerfon: criterii de selectie si produse recomandate

Cel mai bun videointerfon: criterii de selectie si produse recomandate

7 Noiembrie 2022
10 min de citit

Fiecare proprietar sau chirias ar trebui sa cunoasca persoanele care pasesc in locuinta lor. Daca nu astepti pe nimeni in vizita, atunci prin intermediul interfonului vei reusi sa aflii cateva informatii despre persoana care doreste sa intre in imobilul sau curtea ta. Vei beneficia de mai multa protectie cu ajutorul unui videointerfon deoarece vei vedea inca de la inceput cine suna la usa.

 

Daca vrei sa stii cum poti alege cel mai bun videointerfon pentru locuinta ta, atunci consulta informatiile urmatoare si afla care este scopul acestora, cu ce se diferentiaza de un interfon audio, care sunt criteriile de selectie si cum poti alege modelul potrivit!

 

Care sunt beneficiile unui videointerfon?

Videointerfonul ofera un sentiment mai mare de siguranta spre deosebire de interfonul audio deoarece ai posibilitatea de a vedea persoana cu care discuti, putand astfel sa alegi daca vrei sa o lasi sa intre in locuinta ta sau nu. Cu atat mai mult, interfonul video face parte dintr-un sistem complex de securitate datorita caruia poti chiar inregistra evenimentele ce se petrec in fata blocului sau curtii tale.

 

Produsele noastre ofera o imagine buna si un sunet clar pentru a putea comunica fara intreruperi cu persoana din exterior. Sunt rezistente atat la umezeala, dar si la temperaturi crescute sau scazute si, odata cu montarea dispozitivului, vei primi intreg kitul de accesorii: yala electromagnetica, unitate de comanda si tag de proximitate. Nu in ultimul rand, videointerfoanele Electra Instal vor arata excelent in locuinta ta, alaturi de un mobilier modern si primitor!

 

Cum alegi videointerfonul potrivit? Criterii de selectie

Pentru ca este un dispozitiv pe care vrei sa-l folosesti o perioada lunga de timp, fara a fi nevoie sa-l schimbi frecvent, este important sa consulti cu atentie specificatiile device-ului si sa-l alegi pe cel ideal locuintei tale, sa aiba un raport bun intre pretul si calitatea acestuia, dar inainte de toate: sa-si indeplineasca scopul pentru care-l cumperi. Astfel, iata care sunt criteriile principale de selectie:

 

Monitorul dispozitivului

Majoritatea videointerfoanelor dispun de monitoare cu diagonale variate, printre cele mai des intalnite dimensiuni fiind de 7 inchi si 3,5 inchi. In functie de nevoie tale, poti alege ecranul standard (7 inch), cu un consum redus si fiabil pentru a vizualiza foarte bine persoanele de la intrare, sau cel imbunatatit, care ofera o imagine mai mare a evenimentelor din exterior.

 

Totodata, exista videointerfoane care ofera o imagine color. In functie de optiunea aleasa, aceasta poate fi mai scumpa sau mai accesibila buzunarului. Cu toate acestea, este necesar ca dispozitivul sa fie dotat cu lumina sau cu mod nocturn, astfel incat sa poti vedea cu cine vorbesti chiar si noaptea.

 

Modul de instalare si schema sistemului

Exista interfoane care se instaleaza mai dificil spre deosebire de altele. Cele puse la dispozitie de noi pot fi montate rapid si usor cu ajutorul unei echipe cu experienta in domeniu. Este important, in special pentru dispozitivele pentru imobile, ca acestea sa aiba un numar aferent apartamentelor din cladire pentru ca persoana care suna sa nu deranjeze mai multe proprietati.

 

Distanta dintre panou si post

Este important ca atunci cand alegi videointerfonul pentru locuinta ta sa stii care este distanta maxima utilizabila dintre posturi. De exemplu, pentru un imobil, este necesar ca panoul exterior sa transmita informatiile corecte pana la ultimul etaj. Majoritatea sistemelor de calitate pot suporta o distanta maxima de 50 metri.

 

Filmare si fotografiere

Daca vrei sa te simti in siguranta indiferent daca esti in locuinta sau esti plecat in oras, videointerfonul ar trebui sa fie dotat cu functiile de fotografiere si filmare care permit salvarea informatiilor. Astfel, in cazul vreunui eveniment neplacut, vei putea folosi datele salvate pentru probe.

 

Inregistrarea mesajelor

O alta functie de care poti beneficia la dispozitivele video este inregistrarea mesajelor. Astfel, vei stii daca ai fost cautat de o anumita persoana sau chiar de un curier. Totodata, poti afla motivul vizitei si modul in care poti lua legatura cu musafirii respectivi.

 

Cel mai bun videointerfon: criterii de selectie si produse recomandate

 

Videointerfon pentru imobil sau casa?

Atunci cand te decizi sa achizitionezi un videointerfon, este foarte important sa ai in calcul tipul de locuinta. Exista dispozitive speciale pentru blocuri: standard sau cu sistem digital duplex pentru imobile. Panoul exterior pune la dispozitie un display electronic pentru lista de locatari, astfel incat musafirii sa stie la cine suna, fara a gresi apartamentul.

 

Pe de alta parte, exista interfoane video pentru vile in sistem digital duplex potrivite pentru un numar mai mic de familii. De exemplu, exista panouri exterioare pentru o singura familie sau pentru 2 sau 3 familii care locuiesc in acelasi complex. Astfel, daca vrei sa mergi in vizita la una dintre cele 3 case, nu va fi nevoie sa deranjezi intreaga vila.

 

Ca sa te bucuri de seri linistite si relaxante si ca sa poti cunoaste intotdeauna persoanele cu care discuti prin intermediul interfonului, investeste intr-unul dintre produsele video Electra Instal si detine controlul asupra sigurantei si confortului tau!

 

Share-uieste articolul: