Cele mai bune metode de securizare a locuintei in 2019

17 Septembrie 2019

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/home-real-estate-106399/

 

Indiferent daca locuiesti la casa sau la apartament, cu siguranta te-ai alarmat cel putin o data vazand statisticile din ultimii ani, cu privire la spargerile efectuate la nivel national. Numarul acestora a crescut alarmant, motiv pentru care fiecare dintre noi am devenit interesati sa descoperim cele mai bune sisteme prin care putem securiza caminul personal. Astfel, putem asigura siguranta noastra si a bunurilor personale.

 

Te numeri printre persoanele care vor sa beneficieze de sisteme de securitate de ultima generatie la casa sau la bloc? Acestea au scopul de a mentine musafirii nedoriti la distanta de locuinta ta, indiferent daca te afli in interior sau esti plecat in vacanta. Descopera in continuare cateva dintre cele mai eficiente sisteme pe care te poti baza. 

 

Un videointerfon performant 

Oferta de produse disponibile in aceasta categorie este una variata, ceea ce poate face ca procesul de selectie sa fie unul dificil. Iata cateva elemente componente si functii importante pe care este bine sa le consideri, atunci cand alegi un videointerfon Electra pentru locuinta ta:

 

 • Panouri exterioare, care ofera acces cu proximitate, prevazute cu tastatura luminoasa si cu sistem de comunicare analogica;
 • Panouri interioare care permit reglarea volumului si cu sistem de iluminare;
 • Yale electromagnetice, create din materiale rezistente, care permit utilizarea pe baza comenzii electrice;
 • Taguri de proximitate prevazute cu coduri unice de identificare;
 • Dispozitive de control acces, care se monteaza la orice model de interfon si care asigura accesul cu ajutorul telefonului, prin aplicatia BlueLink Acces;
 • Functiile audio si video, care permit comunicarea cu exteriorul si vizualizarea persoanelor care solicita acces in imobil.

 

Restrictionarea accesului pe proprietatea ta, cu ajutorul videointerfoanelor de ultima generatie, reprezinta primul pas catre mentinerea linistii. In plus, acestea elimina prezenta musafirilor nepoftiti, pentru mentinerea ta si a bunurilor personale in siguranta, in orice moment.

Sisteme de alarma antiefractie

Nu doar accesul in bloc sau in curtea casei trebuie sa fie restrictionat, ci este recomandat sa optezi si pentru un sistem de alarma antiefractie performant. Poti alege unul cablat sau wireless, cele din urma fiind mai usor de instalat si cu un design atractiv. Iata care sunt componentele pe care un sistem eficient trebuie sa le contina:
 

 • Centrala de alarma sau panoul de control - dispozitivul principal al sistemului; 
 • Senzorii (de miscare, magnetici, de fum, de inundatie, de geam spart); 
 • Sirene de interior si de exterior;
 • Sistem de comunicare, in cazul in care alegi o firma de paza care sa intervina, in cazul unei urgente;
 • Buton de panica, daca consideri ca este cazul (este folosit de regula in cazul spatiilor de birou);
 • Camere de supraveghere cu cablu sau wireless.

 

Poti opta si pentru detectoare de incendiu extra sau integrate in sistemul de alarma, pentru a anunta scurgerile de gaz. Distrugerile provocate de o astfel de calamitate sunt considerabile si pot include chiar pierderea vietilor omenesti. Aceste detectoare sunt eficiente si este recomandat sa previi riscul de a te confrunta cu astfel de probleme.

 

Sistemele de alarma antiefractie, de ultima generatie, permit programarea si controlul cu ajutorul telefonului mobil. Atunci cand acestea sunt conectate cu dispeceratul unei firme de paza profesioniste, reprezentantii acesteia vor interveni. Acestia vor lua primele masuri impuse de natura situatiei aparute. De regula, aceste alarme sunt ulterior transmise si Politiei sau Pompierilor, care pot interveni, in situatiile care necesita acest lucru.

 

Prin urmare, este important sa asiguri controlul accesului pe proprietatea ta, cu ajutorul videointerfoanelor Electra performante si sa instalezi un sistem de alarma antiefractie. Astfel, bunurile tale personale si tu veti fi mereu in siguranta. In 2019, nu mai poti miza pe faptul ca nu ti se poate intampla ceva rau, iar tehnologia disponibila in acest moment ne ofera sansa de a preveni aceste riscuri.

 

Share-uieste articolul: