Dotari necesare pentru cladirile moderne de birouri: Top 3 recomandari

Dotari necesare pentru cladirile moderne de birouri: Top 3 recomandari

22 Decembrie 2022
5 min de citit

Pentru ca prima impresie conteaza mai ales atunci cand iti doresti sa conduci o afacere de succes, este important ca sediul pe care il alegi pentru birourile tale sa beneficieze de dotarile unei cladiri moderne. Pe langa impresionarea clientilor, un astfel de sediu poate asigura si un nivel de siguranta si confort ridicat pentru angajatii tai, conducand la o productivitate optima a muncii in fiecare zi.

Afla mai multe despre clasificarea cladirilor moderne de birouri si cele mai importante dotari care sunt necesare intr-o astfel de incinta in cele ce urmeaza. 

Clasificarea cladirilor de birouri

Cel mai adesea, cladirile de birouri disponibile sunt clasificate in functie de urmatorii factori:

 • Varsta;

 • Locatia;

 • Infrastructura;

 • Sistemele de securitate existente;

 • Calitatea sistemelor de ventilatie, incalzire si racire a aerului;

 • Nivelul de mentenanta asigurat;

 • Facilitatile disponibile. 

 

Se disting urmatoarele clase:

Clasa A

Sursa foto: Freepik

 

Din clasa A fac parte cladirile de birouri cele mai prestigioase, localizate intr-o zona centrala care este mereu in atentia posibililor clienti. Deseori sunt cladiri nou construite care beneficiaza de cele mai moderne tehnologii, dar poate fi si cazul unor cladiri mai vechi atunci cand acestea au o istorie impresionanta si au fost extrem de bine intretinute. 

 

In cadrul unei asemenea cladiri vei intalni finisaje de o calitate superioara, optiuni avansate de securitate precum interfoanele video, cele mai noi lifturi si instalatii de ventilatie si climatizare pentru spatii comerciale sau elemente specifice proceselor de automatizare moderne. Pe scurt, toate acele dotari ale cladirilor moderne sunt gandite sa impresioneze in special clientii care vor veni in vizita. 

 

In multe cazuri, astfel de birouri sunt ocupate de cei care presteaza servicii profesionale precum firmele de avocatura, arhitectii sau agentiile de publicitate. Exista inclusiv facilitati precum zonele de receptie spatioase, salile de sport si parcarile acoperite. 

Clasa B

Cladirile de birouri clasa B sunt complet functionale si arata bine, dar nu impresioneaza cu finisaje de o calitate superioara, elemente arhitecturale deosebite sau zone de receptie spatioase. Localizarea lor este adesea avantajoasa, dar nu centrala, in timp ce spatiile si ascensoarele sunt intretinute corespunzator. Exista de regula si zone dedicate de parcare neacoperite, sali de conferinta, masuri de securitate si inclusiv cafenele. 

 

In general, aceste cladiri pun la dispozitie spatii de lucru moderne si confortabile pentru angajati, fiind preferate de cei care lucreaza in IT, detin un call center sau presteaza servicii uzuale.  

Clasa C

In aceasta categorie intra cladirile de birouri care pun la dispozitie spatii functionale in zone mai putin populare in schimbul unor chirii mai mici. Cel mai adesea sunt preferate de afaceriile care presteaza servicii la domiciliul sau sediul clientilor. Poate fi vorba de specialisti in constructii, securitate sau instalatii sanitare si electrice. Adesea ofera ca facilitati doar parcare si zone de recreere pentru angajati. 

 

Top 3 dotari esentiale pentru cladirile de birouri

Cele mai importante dotari cladiri moderne pe care trebuie sa le ai in vedere sunt cele care garanteaza securitatea la locul de munca. Este important ca atat angajatii, cat si clientii tai sa se simta in perfecta siguranta la orice ora din zi sau din noapte. Exista cel putin trei dotari moderne care nu ar trebui sa lipseasca. 

 1. O solutie pentru securitate si control acces

Dotari necesare pentru cladirile moderne de birouri: Top 3 recomandari

 

Daca te intrebi ce inseamna siguranta la locul de munca, pe langa alte aspecte esentiale, implica si controlul foarte bun asupra fluxului de oameni care intra si ies dintr-o anumita cladire de birouri. Daca nu exista un personal de securitate care poate gestiona eficient acest aspect, un interfon audio de ultima generatie poate fi solutia perfecta pentru securizarea perimetrului. O alternativa care poate conferi mai multa eleganta si securitate este videointerfonul pentru ca permite o identificare mai facila a persoanei care solicita acces, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

 

Pentru a face alegerea potrivita este important sa fii cat mai familiar cu nevoile celor care vor utiliza cladirea de birouri respectiva. Pana la urma, modelul ales trebuie sa asigure rezolvarea eficienta a unei probleme. Utilizand solutiile de la Electra, poti oferi inclusiv optiunea de a controla accesul utilizand telefonul. Este necesara doar combinarea interfonului sau videointerfonului selectat cu un dispozitiv BlueLink Acces care permite monitorizarea de la distanta prin utilizarea unei aplicatii dedicate.

 

 1. Un sistem de supraveghere video

Dotari necesare pentru cladirile moderne de birouri: Top 3 recomandari

Sursa foto: Freepik

 

Videointerfonul poate asigura o vizibilitate mai buna a perimetrului atat pe timp de zi, cat si de noapte, dar daca doresti o securitate mai buna nu doar pentru zonele de acces, dar si pentru colturile mai intunecate sau parcarea disponibila este important sa investesti intr-un sistem de supraveghere video modern. La ora actuala, tehnologiile disponibile permit vizualizarea camerelor instalate in timp real de oriunde, utilizand dispozitive comune precum laptopul si telefonul mobil. 

 

Atunci cand combini un sistem control acces cu unul care asigura supraveghere video, vei putea verifica in orice moment atat persoanele care au intrat in cladire, cat si starea fizica a spatiilor disponibile. Prin urmare, nivelul de securitate la locul de munca va fi superior. Adesea, sistemele de supraveghere includ si senzori care declanseaza o alarma atunci cand detecteaza o intrare neautorizata. Vei primi inclusiv o alerta pe telefon care iti permite sa contactezi autoritatile in cel mai scurt timp. 

 

 1. Metode de preventie a incendiilor   

Lista de dotari cladiri moderne absolut necesare include si metodele eficiente de preventie a incendiilor. Este recomandata investitia in:

 • Alarme de incendiu - alerteaza persoanele din cladire cu privire la necesitatea de a evacua spatiul in care se afla cat mai curand;

 • Lumini de urgenta si semne de iesire - pentru a evita haosul si confuzia in eventualitatea unui incendiu este important ca rutele de evacuare sa fie iluminate si semnalizate corespunzator;

 • Extinctoare - acestea trebuie sa fie disponibile in intreaga cladire, iar angajatii trebuie instruiti in privinta utilizarii lor in caz de urgenta;

 • Sisteme de suprimare a incendiului - este necesar ca o cladire moderna de birouri sa dispuna inclusiv de un sistem bazat pe sprinklere care, atunci cand detecteaza fum si caldura excesiva, se activeaza si utilizeaza apa pentru a stinge focul.  

 

Orice cladire de birouri moderna trebuie sa asigure conditii de siguranta avansate pentru angajati si vizitatorii ocazionali. De aceea, este important sa instalezi un sistem control acces, camere pentru supraveghere video si o alarma de incendiu. 

Share-uieste articolul: