Siguranta cladirii de birouri: 8 masuri pe care este bine sa le iei

Siguranta cladirii de birouri: 8 masuri pe care este bine sa le iei

7 Noiembrie 2022
6 min de citit

Sursa foto: https://unsplash.com

 

Indiferent de domeniul de activitate al companiei tale, angajatii tai ar trebui sa beneficieze de siguranta locului de munca, iar o cladire de birouri necesita un nivel de securitate cat mai ridicat, fie acesta impotriva persoanelor straine, dar si pentru protectia impotriva incendiilor sau a altor incidente ce pot aparea in cladirea de birouri.

 

Descopera cum poti oferi colegilor din cadrul companiei, angajatilor, partenerilor si clientilor un mediu sigur de lucru si care sunt cele mai importante X masuri pe care este bine sa le iei, astfel incat sediul firmei tale sa fie un loc potrivit pentru siguranta, eficienta si buna dispozitie de zi cu zi a personalului!

 

Interfon audio sau video pentru sediul firmei tale

Interfonul este una dintre cele mai populare modalitati prin care personalul poate comunica cu persoanele straine, ce doresc accesul in cladire. Interfoanele ofera numeroase avantaje pentru cladire, principalele fiind: accesul securizat al persoanelor din afara si monitorizarea celor care intra in cladire (si nu au cartela/ card de acces). Cu atat mai mult, pentru cladirile de dimensiuni mari, interfonul poate fi folosit pentru comunicarea intre birouri.

 

Daca iti doresti un plus de siguranta si control asupra accesului in cladire, poti opta pentru videointerfoanele de calitate si la preturi atractive de la Electra Instal. Datorita acestora vei putea monitoriza atat persoanele care doresc sa intre in cladire, dar si perimetrul din proximitatea acestuia.

 

Cu atat mai mult, vei adauga o nota business sediului tau, indiferent de dimensiunea acestuia sau de mediul tau de activitate. Clientii afacerii pe care o reprezinti, personalul si consumatorii deopotriva se vor simti in siguranta si vor aprecia filtrul de selectie si sigranta ales: interfonul video.

 

Bariera acces stradal

O alta modalitate eficienta pentru care merita sa investesti in cadrul companiei tale este bariera pentru accesul stradal. Barierele smart pot permite accesul instant masinilor cu numerele de inmatriculare deja inregistrate in baza lor de date, iar pentru masinile cu numar strain va interveni paznicul sau se va comunica cu o persoana din interior prin intermediul unui dispozitiv de comunicare instalat langa bariera.

 

Camerele de supraveghere

Pentru cladirile moderne de birouri camerele de supraveghere ar trebui sa fie indispensabile deoarece ofera un sentiment de siguranta tuturor persoanelor din interiorul sediul. Cu atat mai mult, toate evenimentele exterioare cladirii pot fi monitorizate permanent, chiar si dupa incheierea programului de lucru.

 

Dispozitive de control si acces

Dispozitivele de control si acces in cladire sunt oferite de catre firma tuturor angajatilor care lucreaza zilnic la sediul companiei. Dispozitivele de control si acces sunt foarte eficiente deoarece personalul nu este nevoit sa astepte pana cand un coleg din interior raspunde la interfon, sau sa astepte la intrarea in cladire pentru deschiderea usilor si accesul in perimetru. Cu atat mai mult, personalul este usor de diferentiat fata de persoanele straine, care nu au acces direct in cladire.

 

Siguranta cladirii de birouri: 8 masuri pe care este bine sa le iei

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/U2BI3GMnSSE 

 

Angajeaza o echipa de securitate

In zilele de astazi, toata lumea isi doreste o cladire moderna si automatizata, insa prezenta unei echipe de securitate va oferi mai mult control asupra persoanelor care au acces in cladire, dar si asupra comportamentului acestora. 

 

De exemplu, un client nu este multumit de serviciile primite si recurge la o atitudine agresiva, fie aceasta verbala sau fizica. Datorita prezentei paznicului, situatia va putea fi remediata imediat. Dispozitive digitale pot oferi acces si monitorizare, insa o persoana poate interveni numaidecat.

 

Dispozitive smart

Alaturi de toate masurile fizice ce pot fi luate pentru siguranta personalului, precum: comunicarea prin interfon audio sau video, camerele de supraveghere, echipa de paza si protectie, poarta de detectie sau barierele pentru masini, o firma ar trebui sa fie protejata si pe cale digitala, impotriva atacurilor si a tuturor tipurilor de virusi ce pot compromite activitatea companiei.

 

Deoarece exista atat virusi care ataca zona software, dar si cei care ataca direct componentele hardware, asigura-te ca fiecare calculator si laptop este protejat corespunzator, cu ajutorul unor programe de antivirusi sau prin restrictionarea anumitor site-uri. Totodata, ai grja la hackeri!

 

Poarta detectie materiale personale si temperatura

Portile de acces ofera personalului numeroase avantaje, evitand accesul obiectelor nedorite in cladire sau chiar a persoanelor bolnave (cu temperaturi ridicate). 

 

Poarta de detectie este potrivita pentru majoritatea business-urilor, insa mai ales in domeniile de securitate, protectia civililor, birouri de judecatorie etc, deoarece previne accesul neautorizat in cladire si controleaza transferul de obiecte si bunuri personale.

 

Imprejmuirea cladirii

Una dintre cele mai usoare si sigure modalitati pentru siguranta cladirii de birouri este imprejmuirea acesteia cu un gard solid. Astfel, persoanele care doresc accesul in firma vor putea intra printr-o singura poarta de acces protejata fie de bariera, fie de o persoana de paza.

 

Creeaza un loc sigur pentru personalul firmei tale cu ajutorul dispozitivelor smart, cat si a cerlolalte sisteme indicate in articolul prezent, astfel incat cei prezenti in cladirea de birouri sa se simta in siguranta, binedispusi si productivi la locul de munca!

 
Share-uieste articolul: