Metode de securitate pentru casa ta: Sfaturi și recomandări

Metode de securitate pentru casa ta: Sfaturi si recomandari

5 Decembrie 2022
15 min de citit

Siguranța caselor noastre este un aspect foarte important, pentru asigurarea căreia facem demersuri semnificative în fiecare zi. Locuința noastră reprezintă arealul în care știm cu certitudine că accesul este permis numai cu acordul nostru, fiind locul cel mai intim, spațiul în care ne retragem atunci când simțim nevoia de a fi noi cu noi înșine.

 

Bucură-te de siguranța și confortul pe care ți le oferă o locuință primitoare și protejată datorită tuturor dispozitivelor moderne cu numeroase avantaje pentru toți membrii din cămin!

 

De ce este importantă securitatea locuinței?

De ce este securitatea locuinței atât de importantă? Simplu! Atât tu, ceilalți locatari din casă, piesele de mobilier, dispozitivele, celelalte obiecte și accesorii, alături de clădirea în sine vor fi protejate împotriva persoanelor străine ce pot aduce pagube semnificative tuturor acestor elemente. 

 

Așadar, vei putea evita amenințările comune, precum jaful, deteriorarea proprietății sau chiar punerea vieții tale și a celor dragi în pericol cu astfel de gadgeturi. Un sistem de securitate îndeplinește mai multe funcții, precum: protecția locatarilor, bunurilor și casei propriu-zise, descurajarea hoților, oferirea unui ambient sigur și primitor, comoditate și chiar beneficii financiare: prezența sistemelor de securitate și protecție reduc costurile unei asigurări de casă.

Metode de securitate pentru casa ta: Sfaturi și recomandări

7 metode pentru securitatea locuinței tale

Locatarii dintr-un apartament sau casă doresc să se simtă în siguranță în propriul cămin, de aceea ei recurg la metode pentru securizarea și protecția locuinței, fie acestea prin intermediul unei echipe de pază sau datorită dispozitivelor smart ce devin din ce în ce mai populare. Dacă te-ai mutat de curând la casă nouă sau vrei să-ți protejezi proprietatea și ai nevoie de o îndrumare, atunci iată X metode pentru securizarea căminului și siguranța ta!

 

Videointerfon

Instalează un video interfon! Un astfel de produs este menit sa îți ofere informații despre persoanele care intenționează să intre în casa ta. Tu poți vedea în timp real persoanele care se află în fața ușii tale și poți reacționa în consecință. Ai la dispoziție timpul necesar identificării, dar și pe cel necesar solicitării de ajutor, în cazul în care crezi că siguranța îți este amenințată. Poți vedea practic fiecare mișcare a celor de afară și de asemenea poți înregistra, astfel încât să ai dovada intenției de depășire a limitelor.

 

Video interfonul este de ajutor și în situațiile în care dorești să alegi ce persoane vor păși în casa ta și nu va mai trebui să răspunzi, dând astfel de înțeles că te afli în interiorul casei. Alegerea va fi în acest caz a ta. Vrei să răspunzi? O poți face. Nu dorești acest lucru? Nicio problemă.

 

Cu atât mai mult, video interfoanele moderne îți pun la dispoziție mai multe metode de acces în locuință, fie prin cartelă/ tag sau cod de acces, astfel încât să alegi cea mai confortabilă soluție pentru tine. Mai mult, video interfoanele și interfoanele ElectraInstal aduc o nouă alternativă de acces și siguranță pentru căminul tău, anume: dispozitivul BlueLink Acces.

 

Ce este BlueLink Acces? Bucură-te de mai multă libertate și independență atunci când vrei să intri în locuință prin acces de la distanță datorită aplicației de pe telefonul mobil! Mai exact, gadgetul este un dispozitiv mic, simplu de gestionat, ce se poate instala la orice model de interfon sau stand alone.

 

Sistem de alarmă

Pericolele pot pândi la tot pasul și tocmai de aceea este mai bine să fii precaut. Un sistem de alarmă, conectat la dispozitivele de monitorizare ale unei firme de profil, îți poate oferi un avantaj în fața persoanelor care ar vrea să între în casa ta. Sistemul de alarmă va porni și va trebui să fie dezactivat, iar dacă parola o vei ști doar tu și persoanele apropiate, atunci potențialii răufăcători vor fi puși pe fugă, speriați de sunetul alarmei. 

 

Firește însă, o alarmă funcționează doar în vedere avertizării sonore, lăsându-ți puțin timp să acționezi până la apariția echipajului de pază și protecție. Un astfel de sistem însă s-ar putea să nu fie suficient, deoarece în afară de avertizarea sonoră și eventual luminoasă, nu va face nimic în plus.

 

Asigură intrările

Nu lăsa geamurile deschise, sau dacă o faci, ai grijă măcar ca acestea sa fie deschise la nivelele superioare, acolo unde calea de acces este mai dificilă. În ciuda faptului că gratiile din fier forjat nu sunt prea aspectuoase în cazul ferestrelor, este totuși indicat să montezi un astfel de sistem, pentru a asigura un plus în ceea ce privește siguranța casei tale. 

 

Schimbă tâmplăria cu una care să fie cât mai etanșă cu putință, iar ușa de la intrare schimb-o cu una metalică, al cărei sistem de închidere și deschidere este mai dificil. Cheile pentru astfel de uși au puncții speciale, greu de refăcut în cazul unei multiplicări de chei, drept care o astfel de ușă chiar îți poate fi de folos.

 

Împrejmuiește-ți spațiul personal

Da, un gard poate fi o soluție potrivită pentru locuințele la casă. O înălțime mai mare a acestuia este întotdeauna o soluție potrivită, deoarece accesul va fi în acest fel restricționat. Vizibilitatea de asemenea va fi și ea redusă, lucru care va conta la fel de mult. Nu va trebui să îți faci griji cu privire la estetică, deoarece gardurile moderne, cu sisteme de închidere speciale ale porților, pot fi realizate din fier forjat si inserții de policarbonat, astfel încât să nu își piardă din eleganță.

 

Instalează corpuri de iluminat 

Corpurile de iluminat de exterior ce se activează atunci când simt prezența unor persoane în apropierea lor vor face o diferență semnificativă în protejarea locuinței tale. Străinii cu gânduri rele se vor gândi cel puțin de două ori înainte să acționeze. Montează corpuri de iluminat în fața apartamentului sau în curte, dacă locuiești la casă. Simte-te în siguranță și bucură-te de o zonă exterioară practică și bine iluminată pe perioada nopții.

Metode de securitate pentru casa ta: Sfaturi și recomandări

Securizează-ți clădirile și obiectele din curte

Persoanele care locuiesc la curte este esențial să ofere un plus de protecție bunurilor din afara casei, precum un depozit exterior în care sunt adunate instrumentele și uneltele de grădinărit sau un foișor de vară, bicicletele, mașina sau piesele de mobilier și accesoriile din zona de dining. Toate acestea pot fi securizate cu ajutorul unor lacăte smart, fie ele cu cheie, cod sau amprentă. Mai mult, pentru un plus de siguranță acoperă aleea principală cu pietre decorative deoarece vor face zgomot când cineva pășește pe ele.

 

Fii acasă chiar și atunci când nu ești

Montează în interiorul locuinței dispozitive smart de iluminat ce pot fi controlate de la distanță. Dacă pleci în vacanță pentru mai multe zile, aprinde cu ajutorul telefonului mobil luminile din casă la ore aleatorii, astfel încât străinii să creadă că ești în locuință. Cu atât mai mult, roagă un vecin să îți ia pliantele, cutiile sau alte forme de reclamă care pot da de gol o locuință nelocuită pentru câteva zile. 

 

Siguranța caselor noastre este importantă și tocmai de aceea este bine să nu neglijăm niciun efort în vederea realizării obiectivului nostru de a ne proteja. Video interfon sau sistem de alarmă, sisteme cu infraroșu sau simple înregistrări, acestea sunt doar câteva dintre elementele care ne pot asigura siguranța, așa că de ce să nu profităm de ele? În colecțiile Electra Instal găsești dispozitive smart, accesoriile aferente și îndrumări pentru orice nelămurire!

Share-uieste articolul: