VIDEOINTERFONUL, ELEMENTUL DE SIGURANTA CARE ELIMINA O MULTIME DE RISCURI

In trecut, singura modalitate prin care puteam sa ne asiguram locuinta sau alte proprietati, era printr-o incuietoare cat mai buna sau printr-o paza umana atenta la fiecare detaliu. Astazi, exista o multime de solutii destinate sigurantei, incepand cu simplele alarme si terminand cu supravegherea video si interfoanele, prezente la fiecare scara de bloc.

In ultimii ani, un nou tip de interfon si-a facut loc pe piata si a convins o multime de oameni ca meria achizitionat si instalat: video interfonul. Spre deosebire de interfonul clasic, acesta ofera si imagini asupra intrarii in incinta supravegheata, ceea ce asigura o multime de beneficii.

Care sunt motivele pentru care merita sa instalezi un video interfon?

Avantajele pe care un video interfon le ofera sunt destul de multe, mari si convingatoare:

  • Este o solutie relativ ieftina. Nu trebuie sa investesti o avere pentru a instala un sistem de video interfon si nici sa pierzi mult timp pentru a-l putea folosi . Instalarea este rapida iar utilizarea sa este cat se poate de simpla.
  • Ofera un plus de siguranta. Este adevarat ca si interfonul clasic ofera siguranta, insa prezinta si destul de multe vulnerabilitati, mai ales cand este vorba despre copii si batrani. Vocea poate sa ii induca in eroare, insa vocea insotita de imagine, nu ii va lasa sa deschida usa chiar oricui.
  • Permite o flexibilitate foarte mare. Cei care doresc sa intre in cladirea dotata cu videointerfon se pot legitima cu usurina, fie printr-un cod, fie printr-o cartela, fie prin simpla soliciare a camerei sau a apartamentului unde doresc sa ajunga.
  • Completeaza cu succes un sistem complex de siguranta. Este adevarat ca un simplu videointerfon nu are capacitatea de a asigura un grad maxim de siguranta. Alaturi e un sistem de supraveghere video, de un sistem performant de alarma si de senzori de miscare, siguranta unei cladiri poate sa se apropie de 100%.

Pe langa asta, societatea te obliga, intr-un fel sau altul, sa instalezi toate aceste sisteme de siguranta. In caz contrar, riscurile cresc considerabil, in conditiile in care majoritatea cladirilor din jur ajung sa fie foarte sigure.

Ce functii inedite poate sa aiba un video interfon?

Pe langa faptul ca este un sistem de acces control foate eficient, videointerfonul poate sa asigure si o serie de alte functii interesante. Spre exemplu, poate sa fie dotat cu touchscreen, pentru un control mai usor, poate sa fie conectat la Wi-Fi, in asa fel incat sa poata fi controlat de la distanta si poate sa dispuna si de alte functii interesante, cum ar fi functia de deschidere a portilor sau a garajului.

Videointerfonul poate sa fie color sau alb negru si in functie de dorinta utilizatorului, poate sa se conecteze si la alte videointerfoane, generand posibilitatea de comunicare video.

Unde sunt potrivite video interfoanele?

Un astfel de produs are o arie extrem de larga de aplicare. Practic, este potrivit pentru orice tip de imobil inchis, ce necesita protectie. Acesta poate sa fie folosit acasa, in cladirile de birouri, pe terenurile ingradite sau in diverse spatii comerciale cu acces restrictionat.

Ce trebuie sa ai in vedere in momentul in care alegi un videointerfon?

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca este realizat din materiale de buna calitate si ca poate rezista la conditii extreme, mai ales daca este pozitionat in aer liber. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca ofera o rezolutie cat mai buna si ca poate fi controlat facil, pentru a-ti oferi o flexibilitate cat mai mare.