Cum modernizezi sediul firmei tale? 7 investitii necesare

Sediul firmei tale este spatiul in care angajatii si colaboratorii tai petrec in medie 7-9 ore in cadrul programului de munca. De aceea este important ca ei sa aiba la dispozitie variate beneficii. Atata timp cat vor avea parte de un spatiu adecvat de lucru, ei vor fi mai fericiti si mai productivi in sarcinile lor de zi cu zi. 

 

Iata care sunt cele mai importate sapte investitii pentru modernizarea sediului firmei tale, dar si pentru confortul, siguranta si productivitatea personalului!

 

Achizitionare de electronice noi

Pentru ca sediul firmei tale sa aiba un aspect modern si sa fie util, va avea nevoie, in primul rand, de produse electronice performante. Astfel, printre cele mai importante aparate care vor crea un mediu de lucru mai placut si vor creste productivitatea angajatilor se numara:

  • Laptopul - una dintre cele mai importante investitii pe care trebuie sa le-o oferi angajatilor deoarece vor putea realiza sarcinile de lucru mult mai usor cu un dispozitiv de calitate. Spre deosebire de calculator, laptopul este mult mai versatil si mai usor de transportat.
  • Imprimanta - un sediu modern are nevoie cu siguranta de o imprimanta performanta si multifunctionala.
  • Router-ul - deoarece se poate intampla frecvent ca internetul sa nu functioneze corespunzator atunci cand sunt mai multi anngajati, este recomandat sa investesti in mai multe routere de calitate care ofera o mai buna conectivitate la internet.
  • Telefonul de serviciu- daca lucrezi intr-un domeniu in care angajatii tai discuta frecvent cu clientii si colaboratorii, atunci ofera-le acestora telefon de serviciu.
  • Aparatul de preparat cafea - toate sediile de munca ar trebui sa aiba in dotare un aparat de preparat cafeaua, care anima pana si cele mai obosite minti.
  • Cuptorul cu microunde - un alt aparat care va putea readuce buna dispozitie pentru angajati este cuptorul cu microunde, cu ajutorul caruia angajatii vor putea servi mancarea calda.
  • Frigiderul -  asemenea aparatului de preparat cafeaua, frigiderul este de nelipsit! Majoritatea angajatilor isi aduc mancarea de acasa, asa ca este important pentru acestia ca mancarea lor sa fie depozitata corespunzator.

 

Videointerfon

Daca sediul firmei tale are deja un interfon audio cu care angajatii tai pot discuta cu persoanele din exterior, atunci acestia se pot bucura de  confort si siguranta. 

 

Cu toate acestea, daca vrei sa modernizezi sediul firmei tale, atunci investeste intr-un videointerfon care iti permite sa interactionezi cu persoanele din afara cladirii atat audio, cat si vizual. Videointerfoanele pot oferi numeroase avantaje, precum siguranta, confort, discretie si informare. 

 

Sistem de supraveghere 

Pentru un sediu de business, un sistem de supraveghere ar trebui sa fie de nelipsit, pentru a evita intrarea in cladire a persoanelor necunoscute. Sistemul de supraveghere se recomanda a fi instalat atat in exteriorul cladirii, dar si la receptia sediului, in lift si pe holurile etajelor superioare.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/VBLHICVh-lI 

 

Cartele de acces pentru angajati

Fiecare angajat ar trebui sa detina un card sau o cartela de acces pentru a intra in sediul firmei. Cartela va face diferenta dintre angajat si vizitator. Persoanele straine vor comunica mai intai prin intermediul unui interfon audio sau video pentru a li se permite accesul in cladire. La polul opus, personalul ar trebui sa aiba acces rapid la locul lor de munca.

 

Mobilier nou

In cazul in care piesele de mobilier: birourile, dulapurile, mesele, scaunele etc, sunt deterioate, patate sau stricate, este necesar sa le inlocuiesti cu unele noi, mai functionale. De exemplu, daca birourile vechi nu aveau niciun spatiu de depozitare, atunci investeste intr-unele care pun la dispozitie sertare sau chiar etajere. Piesele de mobilier vechi pot fi donate sau vandute la preturi mai mici.

 

Sisteme Smart

O cladire moderna are nevoie de sisteme smart pentru ca toti cei din interiorul acesteia sa beneficieze de cele mai noi tehnologii! Astfel, poti instala corpuri automate pentru iluminat atat pe holul sediului, dar si in grupurile sanitare, accesorii pentru perdele si draperii, sisteme cu senzori de miscare, termostat, dar si alte dispozitive moderne practice.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/l90zRbWvCoE 

 

Restructurarea sediului firmei

Este important sa ai in vedere integritatea cladirii sediului tau. Daca aceasta este o cladire veche, atunci va fi necesar sa imbunatatesti structura peretilor, termoizolarea si hidroizolarea, instalatia sanitara si orice alte reparatii necesare. Acest proiect nu doar ca va moderniza sediul firmei tale, ci le va oferi siguranta angajatilor tai.

 

Un sediu modernizat inseamna o caracteristica in plus ce poate atrage mai multi angajati catre compania ta. Cu atat mai mult, vei oferi personalului un spatiu confortabil, productiv si sigur. Angajatii se vor simti bine la locul de munca, vor avea relatii mai puternice si vor fi mai determinati in activitatea lor.