Renovarea unei case vechi: 10 investitii care merita facute

Renovarea unei case vechi: 10 investitii care merita facute

7 Noiembrie 2022
11 min de citit

Casele de vacanta, casele achizitionate de la un proprietar direct sau chiar casele din zona rurala, mostenite de la bunici, pot necesita adesea reparatii importante pentru ca atat tu, dar si familia ta, sa petreceti timp de calitate si in siguranta in vacantele voastre sau in viata de zi cu zi.

 

Daca te numeri printre persoanele norocoase care beneficiaza de o casa, fie aceasta chiar si una veche ce necesita modificari si renovari, iata care sunt cele mai importante investitii care merita facute, astfel incat sa nu duci lipsa de nimic si sa traiesti intr-un mediu protejat si primitor!

 

Verifica integritatea casei

Poate printre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand vrei renovezi si modernizezi o casa veche este verificarea structurii de rezistenta a cladirii. Astfel, vei determina care sunt urmatoarele etape pentru a repara casa, dar si gradul de siguranta pe care o ofera aceasta pentru tine si familia ta. 

 

Cheama un specialist care sa verifice in amanunt structura de rezistenta a tuturor peretilor, tavanului, mansardei si acoperisului. Dupa ce ai descoperit toate daunele locuintei, este timpul sa investesti in materiale de calitate pentru a renova casa si pentru o a transforma intr-un mediu placut si primitor.

 

Verifica instalatiile de curent si cele sanitare

O alta etapa ce nu trebuie neglijata este cea care depinde de buna functionare a instalatiilor de curent, precum intrerupatoarele, prizele, lumina si alte electronice, dar si instalatiile si tevile sanitare. Cu atat mai mult, daca locuinta veche se afla intr-un mediu rural, atunci este important sa te asiguri ca ai apa curenta in casa. In cazul in care apa trebuie transportata din put, recomandam instalarea unui hidrofor pentru apa curenta de la bucatarie si baie.

 

Izoleaza termic locuinta

Chiar daca ai investit intr-o casa din centrul orasului sau intr-una care se afla intr-o zona linistita, rurala, este extrem de important sa izolezi termic intreaga locuinta. Exista numeroase materiale pentru aceasta etapa, de la vata minerala, la placi de polistiren, spuma poliuretanica sau chiar lana. Atunci cand izolezi termic locuinta, vei proteja structura si interiorul acesteia si de zgomotul exterior, dar si de infiltratiile de apa.

 

Instaleaza centrala termica pentru apa si caldura

Daca se intampla frecvent ca la tine acasa sa nu poti beneficia de apa calda, sau iarna nu stii sigur daca locuinta ta se va bucura de caldura, atunci nu mai astepta! Instaleaza o centrala termica pentru apa calda si caldura, astfel incat sa simti confortul imediat si pe intregul parcurs al anului. Centrala ofera numeroase avantaje, fiind foarte eficienta si avand o durata lunga de viata.

 

Instaleaza un sistem de supraveghere

Pentru ca atat tu, dar si familia si musafirii tai sa va simtiti in confort si siguranta in propria locuinta, indiferent daca o folosesti doar pe perioada vacantelor sau zi de zi, este important sa instalezi un sistem de supraveghere care sa fie conectat direct la serverele politiei. Astfel, indiferent de momentul din zi sau din noapte vei stii exact ce se petrece in proximitatea casei tale!


 

Monteaza un videointerfon

Interfonul audio este foarte bun atat pentru blocuri, dar si pentru case, insa daca iti doresti un surplus de siguranta si incredere atunci cand lasi o persoana straina sa intre in curtea ta, investeste intr-un videointerfon de calitate

 

Acesta iti va oferi numeroase beneficii, de exemplu: poti sta linistit la tine in locuinta, adauga o nota „luxury” casei tale, poti permite accesul de la distanta si poti cunoaste cu exactitate persoana inainte de a-ti intra pe proprietate, si, poate cel mai important criteriu, poti inregistra tot ceea ce se intampla in fata casei tale!

 

Investește in ferestre de calitate

Daca locuinta veche pe care ai achizitionat-o sau primit-o mosternire are ferestre stricate, sparte sau din lemn imbatranit, atunci este recomandat sa le schimbi cu ferestre de calitate, din termopan, mai ales daca locuinta se afla in apropierea unui bulevard sau langa o zona zgomotoasa. Ferestrele de calitate vor putea impiedica patrunderea totala a sunetului exterior, dar vor si hidroizola si izola termic casa.

 

Renoveaza curtea si garajul

Odata cu renovarea si modernizarea locuintei, este important sa te ocupi si de gradina, curtea si celelalte constructii de pe teritoriul casei tale, precum garajul, foisorul, bucataria de vara sau sopronul pentru scule si unelte. 

 

Astfel, instaleaza gazon sau creeaza o zona de liniste si un spatiu de joaca chiar in curtea ta, renoveaza gardul si imbunatateste-l. Totodata, opteaza pentru un sistem de acces de la distanta pentru ca usa de la curte sa se deschida automat, fara a fi nevoit sa cobori inainte din masina pentru a deschide poarta.

 

Modernizeaza casa

In prezent, majoritatea doreste sa beneficieze de o locuinta smart si sa se bucure de toate facilitatile momentului. In functie buget, alege sa instalezi sisteme smart, precum numeroase aparate si accesorii inteligente pentru lumina, curatenie si siguranta: incuietori cu amprenta, accesorii automate pentru draperii, panou multifunctional cu senzor de caldura, aspirator smart, proiector LED, etc.

 

Decorarea casei si alegerea mobilierului

Daca stilul de amanajare interior si exterior nu este pe gustul tau, sau daca piesele de mobilier si decoratiunile casei sunt demodate si stricate, atunci este timpul sa ii oferi locuintei un look nou, modern. 

 

Vei gasi numeroase piese de mobilier contemporane, minimaliste si practice, cu design variat. Alege, de asemenea, si paletele cromatice si finisajele potrivite pentru peretii incaperilor casei tale pentru a te simti intotdeauna relaxat si optimist la tine acasa!

 

Renovarea unei case vechi poate fi un proiect dificil, insa cu rabdare, timp si o echipa pe masura vei reusi numaidecat sa te bucuri de o casa moderna, cu toate facilitatile gata de utilizat si care sa-ti ofere confort si siguranta zi de zi!

 

  • Sursa foto: Shutterstock.com

Share-uieste articolul: