Spargerea locuintelor - Metode de preventie

Stiati ca statisticile efectuate in ultimii ani au dezvaluit faptul ca exista peste 30.000 de spargeri efectuate la nivel national in perioada vacantelor? Chiar daca locuiti intr-o zona pe care o considerati sigura din acest punct de vedere, intotdeauna este mai bine sa preveniti decat sa fiti nevoiti sa faceti fata unei situatii neplacute.

Siguranta voastra si a bunurilor materiale din locuinta este primordiala, atat in perioadele in care sunteti acasa cat si in cele destinate vacantelor. Iata principalele metode de preventie sau dispozitive de supraveghere pe care va puteti baza, pentru a preveni spargerea locuintelor.

 

CUPRINS

Achizitia unui videointerfon performant pentru locuinte

Instalarea unui sistem de alarma pentru locuinte

 

Achizitia unui videointerfon performant pentru locuinte

In 2019, avetii posibilitatea de a alege unul dintre cele mai performante sisteme video de supraveghere a locuintelor, pentru a mentine invitatii nedoriti la distanta. Iata care sunt principalele criterii de selectie pe care trebuie sa le aveti in vedere, pentru a face alegerea corecta.
 

Un videointerfon cu fir sau fara

Cele wireless de tip IP sunt usor de montat, fara a necesita cunostinte de specialitate. In plus, acestea asigura o performanta sporita datorita functiilor suplimentare pe care le ofera utilizatorilor.
 

 • Videointerfoanele IP de ultima generatie permit supravegherea locuintelor in timp real, chiar si atunci cand sunteti la distanta.
 • Cele mai performante produse va ofera posibilitatea de a oferi acces persoanelor in locuinta, chiar si atunci cand va aflati in afara acesteia.
   

Functii suplimentare utile

Alegerea interfonului video potrivit pentru supravegherea locuintei trebuie sa fie efectuata tinand cont si de functiile suplimentare pe care acesta le ofera. Iata cateva optiuni de care ati putea avea nevoie:
 

 • Inregistrarea unui mesaj, pe care sa il puteti asculta sau pe care sa il revedeti in momentul in care reveniti la domiciliu.
 • Redarea fotografiilor si a clipurilor video, o optiune atractiva pentru cei pasionati de tehnologie. Daca va doriti sa locuiesti intr-un camin smart, cele mai noi gadgeturi trebuie sa faca parte din acesta.
 • Realizarea unor inregistrari de calitate in timpul noptii prin intermediul functiei Night Vision.
 • Realizarea unor inregistrari automate in momentul in care miscarea este detectata. Astfel, veti putea controla in orice moment ce se intampla in dreptul zonei de acces in locuinta.

Sursa foto: https://www.electrainstal.ro/sisteme/interfoane-video-electra/blocuri-sistem-digital-duplex

 

Instalarea unui sistem de alarma pentru locuinte

O alta metoda eficienta de prevenire a spargerilor de locuinte este reprezentata de instalarea unui sistem de alarma performant. Iata care sunt principalele criterii de selectie de care este bine sa tineti cont in aceasta etapa:

 

Alegerea sistemelor de alarma in functie de tipologie

Magazinele fizice si cele online pun la dispozitie o gama diversa de produse disponibile in categoria sistemelor de alarma performante.

 

 • Astfel, puteti opta pentru o centrala de alarma cu panou de control sau tastatura, care permite activarea si dezactivarea, utilizarea senzorilor de intrare sau a diverselor detectoare de miscare de ultima generatie.
   
 • Cele mai noi sisteme de alarma sunt prevazute si cu butoane de panica eficiente, care pot anunta echipa de paza si protectie angajata, in cazul in care optati pentru aceasta varianta.
   
 • Cele mai populare sisteme de alarma in 2019 sunt, in mod cert, cele wireless, care nu permit distrugerea acestora prin taierea cablurilor. Acestea functioneaza pe baza undelor radio GPRS.

 

Selectia sistemelor de alarma in functie de functionalitate

Este recomandat sa optati pentru un sistem de alarma rezistent la factorii externi.
 

 • Cele mai performante produse sunt cele prevazute cu senzori inteligenti, care nu se activeaza atunci cand sunt identificate miscari care nu presupun riscuri (un exemplu este cel reprezentat de miscarile efectuate de animalul de companie).
   
 • Puteti alege un sistem de alarma controlat nu doar prin intermediul unei tastaturi, ci si cu ajutorul unei telecomenzi, pentru a beneficia de flexibilitate sporita.

 

 • Cel mai bun sistem de alarma pe care il puteti alege este unul care are capacitatea de a functiona si in sistem autonom, in cazul in care principala sa sursa de alimentare este eliminata.
   
 • Un sistem care sa permita conectarea la camere de luat vederi si senzori cu functii suplimentare este avantajos pentru siguranta locuintei.

 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/fraud-crime-hand-security-safety-3229757/

 

Acum ca ati descoperit principalele functii suplimentare pe care le ofera sistemele de alarma si interfoanele video de ultima generatie, va puteti baza pe aceste metode de preventie eficiente pentru siguranta locuintei voastre.