Top 5 dispozitive smart necesare intr-o locuinta inteligenta

Top 5 dispozitive smart necesare intr-o locuinta inteligenta

2 Iulie 2021
5 min de citit

Gadgeturile au rolul de a-ti face viata mai usoara si de a spori siguranta ta si a celor dragi, prezenti in locuinta. Analizeaza cu atentie toate cerintele si nevoile tale inainte de a investi in sistemele de securitate si celelalte produse inteligente, astfel incat sa optezi mereu pentru cele mai bune solutii la problemele tale. Din ce in ce mai multa doreste sa se bucure de dispozitive smart ale lumii contemporane. Tu?

 

Descopera cele 5 dispozitive smart necesare intr-o locuinta moderna si inteligenta. Indiferent daca locuiesc la garsoniera, apartament sau casa, afla toate gadgeturile momentului si bucura-te de un camin primitor, in siguranta si confortabil pentru tine si celelalte persoane din resedinta!

 Ce inseamna un dispozitiv smart?

Un dispozitiv smart este, in primul rand, una dintre cele mai bune si populare investitii pe care le poti face pentru tine si locuinta ta! Acesta, considerat si gadget electronic, este conectat la retelele de internet si wireless. 

 

Ele au capacitatea de a functiona autonom si interactiv dupa ce le-ai facut setarile initiale, astfel incat sa stie nevoile, dorintele, scopul utilizarii si programul de functionare. Asemeni laptopului, tabletei sau telefonului mobil, dispozitivele smart dintr-o locuinta faciliteaza activitatile de zi cu zi, fiind adaptabile la mediu si situatia intampinata.

 

Cum alegi dispozitivele smart potrivite

Fiecare locuinta si membru din aceasta are nevoie de anumite facilitati pentru traiul de zi cu zi, unele dintre acestea raspund la cerintele de baza ale oamenilor, precum protectie, securitate, un loc odihnitor si relaxant etc, pe cand alte dispozitive indeplinesc dorintele locatarilor. Iata deci cateva criterii de luat in considerare atunci cand urmeaza sa investesti in dispozitivele smart pentru caminul tau.

Top 5 dispozitive smart necesare intr-o locuinta inteligenta

Bugetul

Din pacate, bugetul s-ar putea sa iti impuna anumite limite atunci cand vrei sa investesti in dispozitivele smart ale momentului, fiind nevoit astfel sa le alegi doar pe cele strict necesare. De exemplu, intre un interfon audio si un diffuser de arome pentru o locuinta imbietoare este important sa optezi pentru primul gadget. Acesta iti va oferi sentimentul de siguranta, pe cand cel de-al doilea este mai mult o dorinta decat o necesitate. Cu toate acestea, daca bugetul iti permite, cumpara-le pe amandoua si bucura-te de un camin sigur si primitor!

 

Avantajele oferite

Atunci cand achizitionezi un produs smart, investesti intr-un pachet complex de avantaje de care urmeaza sa beneficiezi, precum: siguranta in locuinta, divertisment, simplificarea vietii si a taskurilor de zi cu zi, economisirea curentului electric, a apei etc. De pilda, nu iti mai face griji atunci cand uiti lumina aprinsa, ci seteaza senzorul corpurilor smart de iluminare sa se stinga singure dupa o anumita perioada de timp!

 

Nevoile tale

Sistemele de supraveghere, interfonul video sau audio, sistemul de alarma sunt dispozitive ce ofera protectie de lunga durata locuintei, iar daca acestea sunt nevoile tale, atunci pune-le pe primul loc in lista de cumparaturi. Pe de alta parte, daca timpul nu este de partea ta si iti este dificil sa realizezi toate taskurile de la job, cele casnice si sa te bucuri de hobby-urile tale, atunci investeste in aspiratoare robot, masini de spalat vasele cu comanda de la distanta, combine frigorifice smart etc.

 

5 dispozitive smart necesare pentru un smart home

In prezent, exista numeroase dispozitive inteligente foarte utile si atractive deopotriva, cu preturi accesibile si care se gasesc atat in magazinele online, cat si in cele fizice. In urmatoarele paragrafe iti propunem 5 gadgeturi pentru o casa smart, care se potrivesc tuturor stilurilor de viata si bugetelor. 

 

Interfon audio

Nu numai cladirile de birouri si blocurile de locuinte pot folosi un interfon audio. Exista modele de interfoane pentru case si vile, cu ajutorul carora poti auzi vocea celor ce suna la usa, avand, asadar, un control mai mare asupra cui iti intra in casa. Poti alege sisteme cu yala electromagnetica, unitate de alimentare si comanda, doze derivate audio, taguri de proximitate, dar si alte accesorii ce ofera un plus de protectie locuintei tale.

Top 5 dispozitive smart necesare intr-o locuinta inteligenta

Interfon video

Interfonul video sau videointerfonul iti permite sa vezi cine suna la usa inainte sa raspunzi sau sa permiti accesul in curte sau in casa. Achizitionarea si instalarea acestui gadget este o masura excelenta de securitate pentru oricine, indiferent ca vorbim despre persoane singure, varstnici, cupluri, ori familii cu copii.

 

De asemenea, cu ajutorul acestui sistem poti comunica audio cu cei din exteriorul locuintei. Astfel, vei evita surprizele neplacute, precum musafirii nepoftiti. Calitatea imaginii si a sunetului este una foarte buna, iar pe piata exista mai multe modele din care poti alege. 

 

Te-ai decis sa investesti intr-un interfon video pentru locuinta ta? Atunci descopera toate avantajele acestuia si afla cum alegi intre un dispozitiv smart cu acces pe baza de cartela/ tag sau cod

 

Camera wireless pentru monitorizarea copiilor si animalelor de companie

Acest dispozitiv este esential pentru cei ce au copii si animale de companie pe care doresc sa le supravegheze in permanenta. Camerele sunt prevazute cu un acumulator reincarcabil, de mare capacitate si un suport ce o face simplu de montat in orice incapere. 

 

Tine minte ca daca vrei sa investesti intr-o casa smart, vei putea achizitiona si alte produse, precum electrocasnicele si electronicele, care pun la dispozitia ta camere de supraveghere, precum camera web, sistemul de supraveghere modern, baby monitor, aspiratorul robot etc.

 

Amplificator de retea pentru semnal wireless 

Un astfel de aparat va duplica semnalul wireless intr-o arie mai intinsa. Gadgetul este recomandat locuintelor smart unde mai multi membri ai familiei folosesc internetul, ori persoanelor care primesc deseori oaspeti. Amplificatorul rezolva si problemele ce pot aparea atunci cand modemul da semne de slabiciune si nu mai functioneaza in parametrii optimi.

 

Pentru a putea vizualiza imaginile inregistrate va trebui sa-ti instalezi o aplicatie. Datorita conexiunii wireless la internet, camera poate functiona pe o perioada nelimitata. Mai mult, aceasta este echipata cu infrarosu, prin urmare poate inregistra si pe timpul noptii. Dispozitivul se activeaza automat la miscare sau zgomot, transmitand o alarma pe aparatul pe care ai instalat aplicatia.

 

Sisteme de acces si control de la distanta

Un alt mod prin care te poti bucura de o casa smart este dat de aplicatiile ce pot fi accesate de oriunde si oricand direct de pe telefonul mobil. De exemplu, pentru accesul in locuinta poti instala BlueLink Access - un dispozitiv mic, simplu de gestionat, ce se poate instala la orice model de interfon sau stand alone, astfel vei putea deschide usa de la intrare direct de pe smartphone.

 

Alte dispozitive smart pe care le poti accesa prin aplicatiile telefonului sunt: aerul conditionat, masina de spalat rufe sau vase, aspiratorul robot, draperiile smart, corpurile de iluminat, interupatoarele si prizele, televizorul, dar si toate celelalte electrocasnice care-ti faciliteaza viata de zi cu zi. Te intorci de la munca si vrei sa creezi o atmosfera placuta si calduroasa chiar inainte de a ajunge acasa? Doar intra in aplicatie si porneste aerul conditionat, seteaza temperatura si gata!

 

Dispozitivele smart sunt esentiale pentru familiile ce doresc mai mult confort, siguranta, rasfat si un ambient intotdeauna primitor in locuinta. Alege din lista primita toate gadgeturile potrivite pentru nevoile tale, iar daca ai nevoie de produse, accesorii sau indrumari, echipa Electra Instal iti sta la dispozitie conform programului si informatiilor de contact. Indiferent de ce intrebari ai in legatura cu sistemele de securitate, noi suntem aici!  Simte-te protejat intr-o locuinta inteligenta!

Sursa foto: Shutterstock.

Share-uieste articolul: